Γερμανία: Κορυφαία ερευνήτρια του «Μαξ Πλανκ» σε θέματα ευαισθησίας κατηγορείται... για συστηματικό bullying

singer

Η Τάνια  Σίνγκερ, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι έκανε κακόβουλα σχόλια σε γυναίκες ερευνήτριες που έμεναν έγκυοι, λέγοντας  ότι το να έχεις μωρό ήταν κάτι ανεύθυνο που πρόδιδε την υπόλοιπη ομάδα

Για συστηματικό bullying, άσκηση ψυχολογικής τρομοκρατίας και γενικότερα για ανάρμοστη συμπεριφορά κατηγορούν οκτώ συνάδελφοί της την Γερμανίδα νευροεπιστήμονα, Τάνια Σίνγκερ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για τις Ανθρώπινες Επιστήμες του Νου και του Εγκεφάλου στη Λειψία.

Μετά από απανωτά διεθνή περιστατικά όπου άνδρες καταξιωμένοι επιστήμονες βρέθηκαν μπλεγμένοι σε σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και κατηγορούμενοι από γυναίκες συναδέλφους τους, έρχεται τώρα η πιο ασυνήθιστη περίπτωση μιας γυναίκας διεθνώς προβεβλημένης επιστήμονα, η οποία κατηγορείται για αντιδεοντολογική και σκληρή μεταχείριση των συναδέλφων και υφισταμένων της στο εργαστήριό της.

Οι συνεργάτες της -που προτίμησαν να μείνουν ανώνυμοι από φόβο για τις καριέρες τους- αποκάλυψαν το πρόβλημα στο "Science" και περιέγραψαν μια ζωή ως ερευνητές βουτηγμένη μέσα στο φόβο της ...αφεντικίνας τους. Όπως είπε ένας (ή μία) από αυτούς, «οποτεδήποτε κάποιος είχε μια συνάντηση μαζί της, υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες ότι θα βγει μετά δακρυσμένος».

Η Τάνια  Σίνγκερ, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι έκανε άκαρδα σχόλια σε γυναίκες ερευνήτριες που έμεναν έγκυοι. «Οι γυναίκες ήσαν τρομοκρατημένες. Πραγματικά φοβούνταν να της πουν για την εγκυμοσύνη τους. Γι' αυτήν, το να έχεις μωρό, βασικά ήταν κάτι ανεύθυνο που πρόδιδε την υπόλοιπη ομάδα», δήλωσε μια ερευνήτρια που είχε την «ατυχία» να μείνει έγκυος.

Όπως είπε μια άλλη ερευνήτρια, όταν είπε στη Σίνγκερ ότι έμεινε έγκυος η τελευταία άρχισε να ουρλιάζει ότι το ερευνητικό εργαστήριο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και ότι θα ήταν υποχρεωμένη να δουλέψει διπλοβάρδιες, όταν επέστρεφε στη δουλειά μετά τη γέννα. Γενικότερα, η Σίνγκερ δεν έχανε ευκαιρία να εκτοξεύει απειλές και να απαξιώνει το έργο και τις προσωπικές ικανότητες των συνεργατών της.

Η Σίνγκερ, που έχει αποφύγει έως τώρα να απαντήσει προσωπικά στις κατηγορίες, βρίσκεται σε εκαπιδευτική άδεια για όλο το 2018. Οι συνεργάτες της αποφάσισαν να μιλήσουν ανοιχτά τώρα, επειδή τρέμουν στην ιδέα ότι θα επιστρέψει ως επικεφαλής στο εργαστήριό της.

Ο δικηγόρος της Σίνγκερ έστειλε γράμμα στο Science με το οποίο αρνείται τις κατηγορίες περί εκφοβισμού. Επισημαίνει επίσης ότι το 2017 η Γερμανίδα ερευνήτρια είχε αναγνωρίσει ότι, λόγω των μεγάλων ευθυνών της ερευνητικής δουλειάς της, είχε κάνει λάθη στο παρελθόν, που είχαν επίπτωση στις εργασιακές συνθήκες του εργαστηρίου της, κάτι για το οποίο ανέφερε ότι «λυπάται βαθιά», ενώ γι' αυτό, άλλωστε, ζήτησε να πάρει μακρόχρονη άδεια.

Η Εταιρεία Μαξ Πλανκ, στην οποία ανήκει το Ινστιτούτο, ανακοίνωσε ότι έχει γνώση των κατηγοριών κατά της Σίνγκερ από πέρυσι και ότι το θέμα έχει διερευνηθεί, όμως ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες παραμένουν εμπιστευτικές. Ως σολομώντεια λύση προκρίνει, από την αρχή του 2019, να χωρίσει τη Σίνγκερ από τους τωρινούς συναδέλφους της και να της επιτρέψει να δημιουργήσει ένα νέο μικρότερο ερευνητικό εργαστήριο στο Βερολίνο για δύο έως τρία χρόνια, εωσότου τα «θύματα» (οι τωρινοί διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί συνεργάτες ερευνητές που την κατηγορούν) τελειώσουν τα «πρότζεκτ» τους και φύγουν, οπότε η ίδια θα επιστρέψει στο εργαστήριό της στη Λειψία.

Η Σίνγκερ, κόρη του διάσημου νευροεπιστήμονα Βολφ Σίνγκερ, έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία του νέου πεδίου της κοινωνικής νευροεπιστήμης, εστιάζοντας τις μελέτες της στην ενσυναίσθηση. Θεωρείται πολύ ικανή και οραματίστρια, εργασιομανής και τελειομανής - και αυτό δεν την έκανε καθόλου αγαπητή στους νεότερους ερευνητές.

Η περίπτωσή της δεν είναι το μόνο σκάνδαλο που έχει αναστατώσει την αξιοσέβαστη Εταιρεία Μαξ Πλανκ με τα 84 Ινστιτούτα της. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η υπόθεση του ελληνικής καταγωγής νευροεπιστήμονα Νίκου Λογοθέτη, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για κακομεταχείριση πειραματόζωων μετά από καταγγελίες ακτιβιστικών φιλοζωικών οργανώσεων, αλλά όλες οι ενώσεις νευροεπιστημόνων του κόσμου τον υποστηρίζουν και επικρίνουν την Εταιρεία Μαξ Πλανκ ότι δεν παίρνει σθεναρή θέση υποστήριξής του.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Ευρωπαίες συγχρονες κάπο

Στην Ευρώπη έχει γενικευτεί το γεγονός αυτό και για τούτο μεγάλες επιχειρήσεις και αναθέτουν σε γυναίκες κυρίως καριερίστριες και πολύ μουράτες την δήθεν διευθέτηση των θεμάτων -ξεκαθάρισμα ουσιαστικά -των εργαζομένων. Είναι ένα φάσμα γυναικών ενός χώρου που μπορούν να μετακινούνται ώς σύμβουλοι προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα -ασχέτως κλάδου απασχόλησης- και με στόχο να μειώσουν το πλήθος των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση. Οι κοινωνικές και φιλικές και προσωπικές και ερωτικές και κομματικές επαφές είναι απαραίτητες και από την προσωπική δεξαμένη και οικογενειακή παρέα εκάστοτε , προκύπτουν αυτά τα άτομα. Οργανογράμματα σε επιχειρήσεις δεν λαμβάνονται υπ όψιν , μονιμη επωδός είναι μην μιλάτε γιατί κινδυνεύει το μεροκάματο . Ομότιμος καθηγητής Ευρωπαικού πανεπιστημίου του Μάνατζέμντ , βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν έλαβε την απάντηση από τέτοιο κσθεστώς ότι :: '' δεν χρειάζονται οργανογράμματα στις επιχειρήσεις πλέον , ούτε περιγραφεί θέσεων έργασίας "". Πολύ μεταπτυχιακό πληρωμένο κονσέρβα -χωρίς τριβή -Αγγλοσαξωνικού τύπου κυκλοφορεί ώς μάστερ μάνατζμέντ 18 μηνών σπουδές στην Αγγλία κυρίως με δίδακτρα 15-20 χιλιάδες ευρώ, ή με κστι υπερατλαντικές επιχειρησιακές έρευνες που κολλάνε παντού. Ένα ακραίο χαρακτηριστικό είναι ότι οι σπουδάσντες φυσική σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο ασχολήθηκαν ώς μεταπτυχιακά με την δήθεν οικονομία και μάλιστα με τα χρόνια πσρουσιάχονταν ώς οικονομολόγοι και δή νομισματολόγοι ελέω κομματικοπροσωπικών οικογενειακόφιλικών επαφών. Ας διώξουν όλους τους εργαζομένους απ τις εργασίες των με εισήγηση των κυριών κσι των κυρίων αυτών ( οι αμοιβές των πάντα είναι μεγάλες ) υπό την αιγίδα κάθε λογής ινστιτούτου χρόνια ( το μάξ πλάνκ ινστιτούτ λειτουργεί φραντςσαίζ και πουλάει ίσως την σφραγίδα του σε όλο τον κόσμο , όπως και πολλά άλλα επί υψηλή πληρωμή σπουδών λεγόμενα πανεπιστήμια της Αγγλοσαξωνικής ιδιαίτερα ευκολίας, και μην απειλούν τους εργαζόμενους γιατί οι εργαζόμενοι -όσοι αποδέχονται τον όρο εργαχόμενοι-δεν απειλούνται ούτε φοβούνται από κάθε λογής διαπλεκόμενη ή διαπλεκόμενο παλιοκόπελα ή παλιόπαιδο . Και το όλο σύμπτωμα αφορά πρώτα όλη την Ευρώπη και με επιμέρους χαρακτηριστικά κάθε ευρωπαικη χώρα.

Chris13

Αν δεν κάνει σεξ ο άνθρωπος τότε έχει πρόβλημα

κπο

καλύτερα σχολιάστε τον Χανταμπάκη και την Πηλιάκη..,,,τουλάχιστον να μην εκτίθεστε ξερόλες του πληκτρολογίου συνσχολιαστές... ο άλλος έχει μπερδέψει την Ευρώπη του 2018 με την Ευρώπη του 1936....έλεος δηλαδή....το MAX PLANK είναι η επιτομή της έρευνας και της καινοτομίας....και googλαρετε να δείτε https://en.wikipedia.org/wiki/Tania_Singer

Φγάου "Ελληνογεγμανίδα"

Τί να καταλάβετε εσείς από στέιτ οβ ζι αγτ επιστήμη άχγηστοι γαγιάδες; Η μόνη επιστήμη που ξέρετε είναι να ζανείζεστε! Η κυρία αυτή είναι η επιτομή του γεγμανικού πνεύματος! Αγμπάιτ μαχτ φγάι!

«σαββατική» άδεια?!

Sabbatical leave = εκπαιδευτική άδεια

amerikanos

εγω θα ηθελα να ρωτησω ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ θα πηγαινε να κανει διδακτορικο στον αντρο του εργαστηριου της αρειας φυλης και των ΣΣ ναζι ???? οσα χρονια και αν περασαν παντα τα ιδια τερατα ειναι μεσα σε αυτο το εργαστηριο του τρομου και της φρικης το ονειδος του δυτικου πολιτισμου οσοι εχουν κανει διδακτορικα ξερουν τι εστι μαξ πλαν και τι ναζιστες και λατρεις του 3 ραιχ τρεχουν και πατροναρουν διδακτορικα που πατανε σε μελετες που αρχισαν οι ναζι στους αιχμαλωτους πολεμου και στους εβραιους

Ενημέρωση

Η σύγχρονη Γερμανία έχει την πιο αντιναζιστική και πιο αντιρατσιστική νομοθεσία του κόσμου. Γι αυτό άλλωστε και οι απανταχού τριτοκοσμικοί ονειρεύονται τη μετανάστευση και παραμονή στη Γερμανία.

τρολλ

Αντε βρε γκαραγκιόζη που θα μιλήσεις για τα Max Plank institutes. Αντε ασχολήσου με κανένα survivor και μην ακουμπάς ιδρύματα πρωτοπόρα που όλοι οι ερευνητές θα ήθελαν να πάνε.

amerikanos

μαχ πλανκ = στην χωρα του κρεμασμενου δνε μιλανε για σχοινια .... για να μας πει η ερευνητρια ο δοκτορ Μενγκλε αυτος που τυχαια εκανε λενε οι κακες εβραικες γλωσσες τα ιδια τα πειραματα σε αθωους απο που ειχε χρηματοδοτηση και σε ποιους δημοσιευε τα αποτελεσματα του ? η χασαπισσα του μαχ πλανκ κανει τα ιδια με τον δοχτορα μενκελ στην χωρα των ΣΣ κατα τα αλλα ολα καλα

Συμπόνοια

Το αστείο είναι ότι ειδικότητά της είναι η μελέτη του βιολογικού υποβάθρου της συμπόνοιας, του αλτρουισμού και του φθόνου. Και έχει μαλιστα γράψει και σχετικό βιβλίο, Caring Economics: Conversations on Altruism and Compassion, between Scientists, Economists, and the Dalai Lama. Απίστευτη ειρωνεία...

Μαξ

[...] χοντρή και άσχημη. Τι περιμένεις;

Φιλοδοξία και ναρκισσισμός

Δεν φταίει αυτό (δεν την λες κι άσχημη, ίσα-ίσα), αλλά η προσωπικότητά της. Μάλλον παθολογική ναρκισίστρια. Η Tania Singer φαίνεται να είναι παρόμοια περίπτωση με αυτην της Prof. Nazneen Rahman, ερευνήτριας κατά του καρκίνου, που πρόσφατα τέθηκε κι αυτή σε διαθεσιμότητα. Το εργασιακό bullying ενδέχεται να ασκείται και από γυναίκες, δεν κάνει διάκριση στο φύλο, κυρίως όταν σε υψηλές θέσεις επιλέγονται υπερβολικά φιλόδοξα άτομα.

γιόχαν

Όλοι σεξομανείς εκτός απο αυτούς που κατηγορούν χε χε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

estiatoras-1

Σάλος από το περιστατικό που αποτυπώθηκε σε βίντεο που έγινε viral – Οι αλβανικές αρχές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά που προκάλεσε ο εστιάτορας στη χώρα, κυνηγώντας Ισπανούς τουρίστες

1