Έλληνας που ήθελε να εκδικηθεί για τη μάνα του ο δολοφόνος του καρδιολόγου του Τζορτζ Μπους

Έλληνας που ήθελε να εκδικηθεί για τη μάνα του ο δολοφόνος του καρδιολόγου του Τζορτζ Μπους

Ο 62χρονος Τζόζεφ Τζέιμς Παππάς αυτοκτόνησε πριν τον συλλάβουν οι αστυνομικοί - Στις 20 Ιουλίου πυροβόλησε και σκότωσε τον Dr. Mark Hausknecht - Η μητέρα του δράστη ήταν ασθενής του γιατρού πριν 20 χρόνια

pappas
Στις 20 Ιουλίου δολοφονείται ο καρδιολόγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, του πρεσβύτερου Τζορτζ Μπους. Ο Dr. Mark Hausknecht δέχθηκε τον θανάσιμο πυροβολισμό καθώς πήγαινε με το ποδήλατό του στο Houston Methodist Hospital. Δέκα ημέρες μετά, ο δράστης ταυτοποιήθηκε. Την επομένη, η αστυνομία οργανώνει επιχείρηση για τη σύλληψή του, στο σπίτι του. Ο δράστης αντιλαμβάνεται τις κινήσεις της αστυνομίας και δίνει τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι. Ο άνθρωπος που αυτοκτόνησε και που είχε δολοφονήσει τον γιατρό του Τζορτζ Μπους, δεν ήταν άλλος από τον ελληνικής καταγωγής Τζόζεφ Τζέιμς Παππά, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί τον γιατρό για την προ 20ετίας απώλεια της μητέρας του!

Πρόκειται για σενάριο που απαντάται μόνο σε ταινίες του κινηματογράφου. Και όμως συνέβη στην πραγματικότητα. Ο 62χρονος σήμερα Έλληνας που αυτοκτόνησε, σχεδίαζε μεθοδικά για περισσότερα από 20 χρόνια την εκδίκησή του. Η απώλεια της αγαπημένης του μητέρας ήταν μία στιγμή που δεν κατάφερε να ξεπεράσει, κατηγορώντας ενδόμυχα τον γιατρό για την απώλειά του.

pappas1


Ο γεννημένος το 1953 ελληνικής καταγωγής Τζόζεφ Παππάς, αναγνωρίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τράβηξε κάμερα ασφαλείας, τη στιγμή της δολοφονίας του γιατρού.

Ο Παππάς εργαζόταν από το 1983 έως το 1995 ως αστυνομικός για την επιβολή της ειρήνης στους δρόμους και από το 1995 έως το 2013 είχε γίνει αξιωματικός. Παρόλα αυτά, για τη δολοφονία και την αυτοκτονία του χρησιμοποίησε όπλα που είχε προμηθευτεί ο ίδιος, ώστε να μην ταυτοποιηθεί εύκολα όταν θα έθετε σε εφαρμογή το σχέδιο για την εκδίκησή του.

Κλείσιμο
Η ιστορία εκδίκησης είχε άδοξο τέλος για τον δράστη, ο οποίος αυτοκτόνησε, αλλά και δραματικό για το θύμα, το οποίο δέχθηκε την επίθεση για μία υπόθεση που, ανεξάρτητα αν έφερε την ευθύνη ή όχι, είχαν περάσει πάνω από 20 χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης