Δυσαρέσκεια στη Μόσχα για την ένταξη των Σκοπίων «με το ζόρι» στο ΝΑΤΟ

Δυσαρέσκεια στη Μόσχα για την ένταξη των Σκοπίων «με το ζόρι» στο ΝΑΤΟ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι τέτοιες κινήσεις βαθαίνουν το χάσμα και αυξάνουν τις εντάσεις στην Ευρώπη

stoltenberg-zaev02
Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για το γεγονός ότι  τα Σκόπια «εισήχθησαν με το ζόρι» στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις βαθαίνουν το χάσμα και αυξάνουν τις εντάσεις στην Ευρώπη.

«Η απορρόφηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το ζόρι επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των "ανοιχτών θυρών" έχει γίνει αυτοσκοπός και ένα εργαλείο με στόχο τη γεωπολιτική επιρροή», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν την Τετάρτη να προσκαλέσουν την ΠΓΔΜ να αρχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Συμμαχία επεκτείνοντας την επιρροή της στα Βαλκάνια και αψηφώντας τη Ρωσία, στον απόηχο της συμφωνίας της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ παρέδωσε στον Ζόραν Ζάεφ την πρόσκληση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης