Ζάεφ για ΝΑΤΟ: Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έγινε μέλος της οικογένειας της Συμμαχίας

zaeve_arthroos1

«Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ - Στήνει πάρτι το Σάββατο σε 15 πόλεις

Μια πανηγυρική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter έκανε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ μετά την πρόσκληση που έλαβε η χώρα του για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της προεδρίας των Σκοπίων η γνωστοποίηση της πρόσκλησης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Ζάεφ.

Σε αυτή την εκδήλωση ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «με την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να στείλουν πρόσκληση στη χώρα μας, η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" γίνεται μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει».

Σε βίντεο που ανήρτησε επίσης σήμερα Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ απευθύνεται στους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και τους λέει ότι «από σήμερα η "Μακεδονία" πηγαίνει μόνο μποροστά και έχουμε άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Συγχαρητήρια στη "Μακεδονία"».

«Λάβαμε πρόσκληση για να γίνουμε μέλος μιας συμμαχίας των ισχυρότερων κρατών στον κόσμο. Αυτή είναι μια πρόσκληση για πλήρη ένταξη. Ας συνεχίσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα λέγοντας "ναι" στο μέλλον της "Μακεδονίας"» προσθέτει ο κ. Ζάεφ αναφερόμενος στο επερχόμενο δημοψήφισμα στη χώρα του για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προσκαλεί, τέλος, τους συμπατριώτες του «σε μια γιορτή σε 15 πόλεις της "Μακεδονίας"» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.Στην κοινή δήλωση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, οι ηγέτες επισημαίνουν ότι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας είναι η εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών.

Αναλυτικά, το απόσπασμα της κοινής δήλωσης που αναφέρεται στην ΠΓΔΜ:

«Στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα μεταθέσει την πρόσκληση στην ΠΓΔΜ για να μπει στη Συμμαχία, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στην επίλυση της ονομασίας. Σε συνάρτηση με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθούν στη Συμμαχία μας. Η πλήρης εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών, με σεβασμό στη συμφωνία για την επίλυση του ονόματος, είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας.

Eπικροτούμε την κυβέρνηση για την ουσιαστική ενίσχυση καλών σχέσεων γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης σε ισχύ της Συνθήκης για τη Φιλία, την Καλή Γειτονία και την Συνεργασία με τη Βουλγαρία. Καλωσορίζουμε τις αποφασιστικές προσπάθειες της νέας κυβέρνησης τον περασμένο χρόνο και την ουσιαστική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε μια σειρά από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις περαιτέρω προσπάθειες σε μεταρρυθμίσεις πριν και μετά την ένταξη, με σκοπό να ενισχυθεί η συμβολή της χώρας στη Συμμαχία.

Σημειώνουμε, επίσης, τις συνεχείς προσπάθειες για να οικοδομηθεί μια λειτουργική πολυεθνική κοινωνία, η οποία βασίζεται στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας και ενθαρρύνουμε περαιτέρω προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα. Καλούμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες και στην γρήγορη εφαρμογή της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Εκτιμούμε τη σταθερή στήριξη των Σκοπίων στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και στις αποστολές και στις εν εξελίξει συμβολές για τη διεθνή ασφάλεια».

ΣΧΟΛΙΑ (202)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΩΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΝΟΣ.

γιωργος

Αν τωρα πριν εγκριθει η ...."συμφωνια" μιλαει αυτος ετσι τι θα γινει αυριο;;

CALLIOPE

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ!!!

Σαββας

Πάει η Ελλαδιτσα την πούλησε το παιδάκι Καλά να πάθουμε.... Τώρα όπου φύγει φύγει να γλυτωσουμε

Αγύριγο κεφάλι

Κλάψε ΦΑΣΙΣΤΑ!__________Γιατί με τα ΨΕΜΑΤΑ σας (υποστηρίζετε και τον Πούτιν ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελλάδος πλέον) θα μείνετε στις επόμενες εκλογές ΕΚΤΟΣ Βουλής!..

Αγύριγο κεφάλι

ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, ο κάθε Σαβέρνος όπως ΘΕΛΕΙ μπορεί να την λέει την Χώρα του.___________Εμείς οι Έλληνες τους λέμε "Σκόπια". Ας τους λέμε λοιπόν "Σκόπια".______________ΕΠΙΣΗΜΑ όμως στα Αρχεία του ΟΗΕ είναι με ΥΠΟΓΡΑΦΗ που δεν σβήνει "Σαβέρνα Ματσεντόνια". Καθώς και σε κάθε ΔΗΜΟΣΙΟ Έγγραφο των Σαβερναίων!

Τιμ. Φανφάρας

Σκοπιανός είσαι πατριώτη;;

Γρήγορα στο Δαφνί για τα χάπια σου !

Πω πω πω πω - πω πω πω πω !!! Και το μυαλό σου είναι θολόοοοο Φανφάρα φαφλατά !!!!

Που τα είδες αυτά γραμμένα???

Στα υπόγεια της Κουμουνδούρου ή του Μαξίμου; Γιατί το "ΣΕΒΕΡΝΑ" δεν το γράφει η συμφωνία που υπέγραψε ο αγαπημένος μας πρωθυπουργός. Εκτός και αν ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε για άλλη μια φορά.....! Όπως και να έχει όμως την υπογραφή του (για το άλλο μας είναι αδιάφορο) πρέπει να ξέρει που την βάζει ο αγαπημένος μας πάντα πρωθυπουργός! Αυτό το μάθημα, δεν το πήρε στις καταλήψεις??

Leon Degrelle

Η Αντιπολίτευση όχι απλά κρύβεται αλλά φαίνεται πως συμφωνεί με την προδοσία. Διότι θα έπρεπε όχι απλά να τους είχαν ήδη ρίξει μαζί με τον Νεοδημοκράτη Πάκη (κολλητάρι του Καραμανλή) που το παίζει πρόεδρας, αλλά να τους είχαν χώσει ήδη στην φυλακή τους ελληνόφωνους κομιτατζήδες!

Αγύριγο κεφάλι

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ εμείς οι Έλληνες που ένα Κράτος (η Σαβέρνα Ματσεντόνια) ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ από την Ελλάδα από της Ρωσίας και από της Τουρκίας τα ΔΟΝΤΙΑ!____________Το 50% των κατοίκων της Σαβέρνας Ματσεντόνιας ευρίσκονται στην Ελλάδα και ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΟΥΝ αυτήν την στιγμή._________Οι Δεσμοί γίνονται ΑΡΡΗΚΤΟΙ!___________Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ __αυτοί οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ____ έχασαν γιά μία ακόμη φορά. ___________Γιά μία ακόμη φορά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ!

Πάμε πάλι να το εμπεδώσεις !

Και το μυαλό σου είναι θολόοοο !! κο κο κο κο κο κο !!!

RudeCitizen

Τσιπρας - Καμμενος, ο ηλιθιος και ο πανηλιθιος.. Ιστορικη παρακαταθηκη θα μας αφησουν.. Αφου δε καταφεραν να φτιαξουν την Ελλαδα, φτιαξαν καινουργιο κρατος διπλα.. ας πανε εκει να μεινουν τωρα.. σιγουρα θα τους κανουν και απο ενα αγαλμα.. διπλα στον Αλεξανδρο της Βορειας Μακεδονιας.. και γιατι οχι και της μεγαλης αλβανιας που μας ετοιμαζουν.. κατα αλλα χαλολιδες δειτε Survivor εσεις..

Ρέγκα Όμνες

Έδωσαν τη Μακεδονία, δίνουν τώρα και την Ήπειρο στους Αλβανούς, τη Πελοπόννησο σε ποιον θα τη δώσουν;

Αγύριγο κεφάλι

Οι ΝΑΖΙΣΤΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!____________Θέλουν αυτά που θέλουν ΚΑΙ οι Τούρκοι.__________Θέλουν δηλαδή την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Συμφωνίας των Πρεσπών (Τσίπρα-Ζάεφ)._________Είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!_________Μην τους ακούτε!

Ca

Εδώ βλέπετε την αμήχανη στιγμή που πλέον δεν μπορείς να βρεις επιχειρήματα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σαν τρολ. Τι έγινε αγύριγε, έξαφανίστηκε και το "Βόρεια" και πλέον το ξεβράκωμα είναι επικών διαστάσεων;

Teo

Εσενα σου έχω ξαναπεί μην γράφεις μεγάλα post, πάλι 0,60 θα πάρεις .

Ξανά το ίδιο !!!

Και το μυαλό σου είναι θολόοο ! Πω πω πω πω - πω πω πω πω !! (δεν θα γλυτώσεις το φρενοκομείο μαλακ#πίτουρα )

ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

10
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

27
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17