Ταϊλάνδη: Η επιχείρηση «Bring Wild Boars Home» θα μείνει στην Ιστορία, γράφουν οι Thai Navy Seals

Ταϊλάνδη: Η επιχείρηση «Bring Wild Boars Home» θα μείνει στην Ιστορία, γράφουν οι Thai Navy Seals

Ευχαριστίες από την ομάδα  του Ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού σε όλες τις ομάδες που έκαναν τιτάνιες προσπάθειες  για να απεγκλωβίσουν τα 12 παιδιά στην Ταϊλάνδη

tailandi_diaswstes
Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία των 12 παιδιών, μέλη μίας ποδοσφαιρικής ομάδας, και του προπονητή τους, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν σώοι από πλημμυρισμένο σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, έπειτα από 18 ημέρες. 

H επίλεκτη ομάδα του Ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, οι «Thai Navy Seals» στην τελευταία τους ανάρτηση στο Facebook προκαλεί ρίγη συγκίνησης. 

«Μια επιχείρηση που ο πλανήτης δεν θα ξεχάσει ποτέ. Η επιχείρηση ''Bring Wild Boars Home'' ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης. Η βοήθεια από όλες τις ομάδες διάσωσης ήταν πολύτιμη. Οι δύτες που έφτασαν από όλο τον κόσμο, οι ιατρικές ομάδες, η ομάδα ανεφοδιασμού οξυγόνου, φαγητού, νερού, όλους τους ανθρώπους που  βοήθησαν», γράφει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση. 

thaiseal
Στην Ταϊλάνδη το θαύμα έγινε και ναι το θρίλερ που συγκλόνισε τον πλανήτη είχε αίσιο τέλος. Πριν από λίγες ημέρες κανείς δεν πίστευε ότι τα 12 παιδιά και ο προπονητής που είχαν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα σπήλαια θα έβγαιναν ζωντανοί.

Το μεσημέρι της Τρίτης βγήκαν όλοι έξω από τη σπηλιά, όπως πρώτα μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης!

Περίπου στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης ώρα Ελλάδος βγήκαν στο φως το 12ο εγκλωβισμένο παιδί και προπονητής. Στη 1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, είχε βγει το 11ο παιδί από τη σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng και φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του. 

Το κλίμα στο κέντρο επιχειρήσεων ήταν πανηγυρικό. Εθελοντές και δημοσιογράφοι έκλαιγαν και αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο. Την ώρα που περνούσαν τα ασθενοφόρα ο κόσμος χειροκροτούσε και ζητωκραύγαζε.

Γιατί οι γονείς δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους που βγήκαν από το σπήλαιο

Κλείσιμο
Ενώ έχουν βιώσει την στιγμές απίστευτης αγωνίας μέχρι τα παιδιά τους να δουν το φως της εξόδου από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα επί 15 ημέρες, οι γονείς τους δεν επιτρέπεται να τα σφίξουν στην αγκαλιά τους, όπως θα λαχταρούσαν.

Οι θεράποντες γιατροί ζήτησαν από τους γονείς να βρίσκονται σε απόσταση από τα παιδιά τους τουλάχιστον για τα επόμενα δύο 24ωρα για να μην τους μεταδώσουν τυχόν λοιμώξεις.

Η σωματική επαφή μπορεί να αποβεί μοιραία καθώς τα παιδιά που παρέμεναν εγκλωβισμένα τουλάχιστον επί 15 ημέρες είναι ιδιαίτερα αδύναμα.

Για το λόγο αυτό, οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν ακόμα και προστατευτικό γυαλί έτσι ώστε οι γονείς να έχουν τουλάχιστον οπτική επαφή με τα αγόρια.

Τα τέσσερα πρώτα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο λίγο μετά τη διακομιδή τους στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου θα βρίσκονται για μερικές ημέρες σε καραντίνα, ζήτησαν να φάνε ένα παραδοσιακό ταϊλανδέζικο πιάτο, το Phad Kao Pao, το οποίο αποτελείται από κιμά, βασιλικό και τσίλι.

Σε μία επιστολή που εστάλη προς τους γονείς τους το Σάββατο, τα παιδιά ανέφεραν ότι θα ήθελαν να φάνε πολλά φαγητά, ενώ ο πιο μικρός σε ηλικία ζήτησε τηγανητό κοτόπουλο, μόλις απεγκλωβίστηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης