Ταϊλάνδη: Η χώρα πανηγυρίζει μετά την «mission impossible» με τα 12 παιδιά

Ταϊλάνδη: Η χώρα πανηγυρίζει μετά την «mission impossible» με τα 12 παιδιά

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Ταϊλάνδη - Η παγκόσμια συγκίνηση για τον επιτυχή απεγκλωβισμό των μικρών ποδοσφαιριστών και του προπονητή τους - Ποιοι είναι οι 12 «Αγριόχοιροι» που συγκλόνισαν τον πλανήτη

thai_01
Χειροκροτήματα, κραυγές χαράς, κόρνες παρατεταμένες και live βίντεο: Το εορταστικό κλίμα και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί έχουν «πλημμυρίσει» την πόλη Τσιάνγκ Ράι στη βόρεια Ταϊλάνδη αλλά και πολλές άλλες περιοχές, μετά τη διάσωση των 12 αγοριών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

Η δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού στέφθηκε με επιτυχία σηματοδοτώντας το τέλος ενός θρίλερ που διήρκησε δύο και πλέον εβδομάδες. Ξεκίνησε όταν η ομάδα των «Wild Boars»- οι Αγριόχοιροι και ο προπονητής τους – παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του πλημμυρισμένου σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ στα σύνορα με την Μιανμάρ την 23η Ιουνίου.

medi_09

thai_01

Κλείσιμο
tha_54



«Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή μου. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα» δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο Ρασαπόλ Νγκαμγκραμπουάν, ένας αξιωματούχος στο περιφερειακό γραφείο τύπου της Τσιάνγκ Ράι.

«Υπήρξαν στιγμές που έκλαψα» πρόσθεσε. «Είμαι ευτυχισμένος. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βλέπω όλους τους ανθρώπους της Ταϊλάνδης να αγαπούν ο ένας τον άλλο».

Πράγματι, οι Ταϊλανδέζοι «κόλλησαν» μπροστά από τις τηλεοράσεις και τις οθόνες των υπολογιστών, δεν άφησαν στιγμή τα κινητά τηλέφωνα παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα κάθε δραματική τροπή σε αυτή τη συγκλονιστική ιστορία, όπως άλλωστε και εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

t1098



Ο κυβερνήτης ανακοινώνει ότι τα παιδιά στην Ταϊλάνδη σώθηκαν και όλοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα

Το κλίμα στη χώρα είναι πανηγυρικό. Ακόμη και η ίδια η επίλεκτη ομάδα του Ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, οι Thai Navy Seals στην τελευταία τους ανάρτηση στο Facebook, όπου ενημέρωναν για την πορεία της επιχείρησης, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ακόμη ότι όλα πήγαν κατ' ευχήν.

Μάλιστα και ο ίδιος ο κυβερνήτης της επαρχίας, όταν ανακοίνωσε με ανακούφιση: Αποστολή εξετελέσθη, οι παρεβρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.


Έστησαν χορό οι εθελοντές μετά την διάσωση των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη

Σε ξέφρενους πανηγυρισμούς ξέσπασαν και οι εθελοντές διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Οι εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ThaiPBS δείχνουν τους εθελοντές να χειροκροτούν και να τραγουδούν με την απερίγραπτη χαρά τους να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Νωρίτερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες εθελοντών να μοιράζουν φρούτα στους δημοσιογράφους, στο άκουσμα της επιτυχούς ολοκλήρωσης της επιχείρησης διάσωσης.


Η είδηση του απεγκλωβισμού κάνει το γύρο του κόσμου


Ρίγη χαράς και συγκίνησης από όλο τον κόσμο για τον επιτυχή απεγκλωβισμό των δώδεκα αγοριών και του προπονητή τους σε σπήλαιο-λαβύρινθο της Ταϊλάνδης. Οι δύτες - ήρωες που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγάλουν στην επιφάνεια τα παιδιά, δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν στο θαύμα...Ή την επιστήμη.

Τα διεθνή ΜΜΕ διέκοπταν τη ροή των ειδήσεων καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό την απίστευτη επιχείρηση διάσωσης.

Με έκτακτα δελτία οι δημοσιογράφοι ενημέρωναν τους πολίτες για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και του προπονητή τους αλλά και τις δυσκολίες της επιχείρησης. Δεκαοκτώ ημέρες τα αγόρια και ο προπονητής της έμειναν παγιδευμένα στο θεοσκότεινο κρύο σπήλαιο που είχε πλημμυρίσει.Στο πλευρό τους οι διασώστες, οι γιατροί και η σκέψη όλων.



Οι προσευχές για την σωτηρία των παιδιών και του 25χρονου προπονητή τους έπιασαν τόπο... Ο αριθμός «13» τελικά αποδεικνύεται τυχερός...

Στις 23 Ιουνίου η προσοχή της διεθνούς κοινότητας στράφηκε στην Ταιλάνδη όταν οι αρχές σήμαναν συναγερμό έπειτα από πληροφορίες ότι, τα 12 μέλη της ομάδας «Wild Boar» (Αγριογούρουνο) καθώς ο 25χρονος προπονητής έχουν χαθεί σ΄ένα πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων στην περιοχή Ταμ Λουάνγκ.



Από χθες όλος ο πλανήτης πανηγυρίζει για την διάσωσή τους την ώρα που παραγωγοί του Χόλιγουντ βρίσκονται ήδη στην περιοχή - κοντά στο σημείο που είχαν εγκλωβιστεί οι «13»- για να ξεκινήσουν να «οραματίζονται» μία ταινία που θα αποτυπώνει το δράμα που είχε όμως happy end.

Το δίκτυο της Αυστραλίας «news.com.au» αναφέρει πως ένα αμερικάνικο συνεργείο είναι στην Ταιλάνδη, ενώ δύο παραγωγοί ξεκίνησαν να ετοιμάζουν την ταινία.

Το χρονικό της κινηματογραφικής διάσωσης των 12 παιδιών από το σπήλαιο

Ήταν μία ιστορία που θα μπορούσε να αποτελεί ένα ευφάνταστο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Όμως, ήταν μία εφιαλτική πραγματικότητα για 12 παιδιά και τον προπονητή τους, που εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της βόρειας Ταϊλάνδης, επί 18 ολόκληρες ημέρες.

Η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου όταν καταιγίδα πλημμύρισε τις σήραγγες την ώρα που εξερευνούσαν το σύμπλεγμα σπηλαίων στη βόρεια επαρχία Τσιάνγκ Ράι έπειτα από ποδοσφαιρική προπόνηση.

Βρετανοί δύτες ανακάλυψαν τους 13 τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, πεινασμένους και στριμωγμένους στο σκοτάδι σ' έναν εν μέρει πλημμυρισμένο θάλαμο, αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο σύμπλεγμα.

Τότε στήθηκε μία γιγάντια επιχείρηση απεγκλωβισμού, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε τρεις ημέρες. Την Κυριακή είδαν το φως τα τέσσερα πρώτα παιδιά, άλλα τέσσερα βγήκαν σώα χθες. Η τρίτη και τελευταία φάση της επιχείρησης έβγαλε σώα τα τέσσερα τελευταία παιδιά και τον 25χρονο προπονητή τους, σκορπώωντας ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον πλανήτη που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

thailand107_01


Ακολουθεί χρονολόγιο της δραματικής επιχείρησης διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας Ταϊλανδός βατραχάνθρωπος.

Ημέρα 0 - Σάββατο, 23 Ιουνίου: Μια μητέρα σημαίνει συναγερμό, καθώς ο γιος της δεν επέστρεψε στο σπίτι μετά την προπόνηση. Τα πράγματα των αγοριών, ποδήλατα και παπούτσια, βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα στην είσοσο του σπηλαίου. Ξεκινούν οι έρευνες που όμως διακόπτονται γρήγορα αφού πέφτει το σκοτάδι.

Ημέρα 1 - Κυριακή, 24 Ιουνίου: Κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, η στάθμη του νερού στη σπηλιά ανεβαίνει απότομα. Κινητοποιούνται δύτες.

Ημέρα 2 - Δευτέρα, 25 Ιουνίου: Οι διασώστες φτάνουν στην πρώτη μεγάλη "αίθουσα" μέσα στο σπήλαιο.

Ημέρα 3 - Τρίτη, 26 Ιουνίου: Ο αρχηγός της κυβέρνησης Πραγιούτ Τσαν-Ότσα ζητά "να κινητοποιηθούν οι πάντες" για να βρεθούν ζωντανά τα παιδιά. Η ομάδα διάσωσης αποτελείται πλέον από αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δεκάδες δύτες. Το νερό φτάνει, σε ορισμένα σημεία, τα πέντε μέτρα, μολονότι γίνεται συνεχώς απάντληση.

Ημέρα 4 - Τετάρτη, 27 Ιουνίου: Πλημμυρίζει άλλη μια ζώνη του υπόγειου δικτύου. Το βράδυ φτάνουν στην περιοχή Βρετανοί δύτες για να βοηθήσουν.

Ημέρα 5 - Πέμπτη, 28 Ιουνίου: Άφιξη πολλών δεκάδων Αμερικανών στρατιωτών και άλλων ξένων ειδικών.

Ημέρα 6 - Παρασκευή, 29 Ιουνίου: Ξαναρχίζουν οι έρευνες που είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Οι διασώστες αναζητούν μια νέα δίοδο πρόσβασης και τοποθετούν στον δρόμο τους κουτιά με είδη πρώτης ανάγκης - τρόφιμα και κινητά τηλέφωνα.

Ημέρα 7 - Σάββατο 30 Ιουνίου: Οι δύτες δίνουν τη μάχη τους στα λασπόνερα, με μηδενική ορατότητα. Η βροχή επιτέλους σταματά.

Ημέρα 8 - Κυριακή, 1η Ιουλίου: Οι διασώστες καταφέρνουν να οργανώσουν μια προκεχωρημένη βάση για τις επιχειρήσεις τους μέσα στη σπηλιά, σε βάθος 3 χιλιομέτρων από την είσοδό της.

Ημέρα 9 - Δευτέρα, 2 Ιουλίου: Οι δύτες προχωρούν, υπολογίζουν ότι απέχουν μόλις 600 μέτρα από το σημείο όπου υποθέτουν ότι θα βρίσκονται τα παιδιά. Το ίδιο βράδυ, τα εντοπίζουν ζωντανά δυο Βρετανοί δύτες και δίνουν στη δημοσιότητα ένα βίντεο.

thailand107_02


Ημέρα 10 - Τρίτη, 3 Ιουλίου: Τρόφιμα και φάρμακα μεταφέρονται στο σημείο όπου παραμένουν εγκλωβισμένα τα παιδιά και ο προπονητής της. Τα εξετάζουν γιατροί για να δουν αν είναι σε κατάσταση για να καταδυθούν. Η απάντληση συνεχίζεται αδιάκοπα για να πέσει όσο είναι δυνατόν η στάθμη του νερού και να καταστεί ευκολότερη η επιχείρηση διάσωσης.

Ημέρα 11 - Τετάρτη, 4 Ιουλίου: Δίνεται στη δημοσιότητα ένα δεύτερο βίντεο στο οποίο τα παιδιά δηλώνουν ότι είναι "καλά στην υγεία τους".

Ημέρα 12 - Πέμπτη 5 Ιουλίου: Η απάντληση συνεχίζεται και οι διασώστες δίνουν μάχη με το χρόνο, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση των καιρικών συνθηκών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ημέρα 13 - Παρασκευή, 6 Ιουλίου: Ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων της Ταϊλάνδης χάνει τη ζωή του, λόγω έλλειψης οξυγόνου, επιστρέφοντας στην είσοδο αφού εφοδίασε τα παιδιά. Αναζητούνται άλλοι τρόποι για τον απεγκλωβισμό τους.

Ημέρα 14 - Σάββατο, 7 Ιουλίου: "Ζητώ συγγνώμη από όλους τους γονείς" - Ο νεαρός προπονητής των παιδιών, εγκλωβισμένος και ο ίδιος, στέλνει επιστολή στους συγγενείς των παιδιών. Το επίπεδο του οξυγόνου στη σπηλιά πέφτει, αλλά οι αρχές αποκλείουν προς το παρόν μια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της ομάδας μέσω κατάδυσης.

Ημέρα 15 - Κυριακή, 8 Ιουλίου: Τα τέσσερα πρώτα παιδιά βγαίνουν σώα και ασφαλή από τη σπηλιά. το καθένα συνοδεύεται από δύο έμπειρους δύτες.

Ημέρα 16 - Δευτέρα, 9 Ιουλίου: Άλλα τέσσερα αγόρια απεγκλωβίζονται.

Ημέρα 17 - Τρίτη 10 Ιουλίου: Επιτυχής έξοδος και των υπόλοιπων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή

19774037


«Θαύμα ή επιστήμη οι 13 "Αγριόχοιροι"είναι τώρα  έξω από το σπήλαιο»

Στο τέλος  της  επιχείρησης το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Εθελοντές και δημοσιογράφοι  έκλαιγαν και αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο, ενώ την ώρα που περνούσαα τα ασθενοφόρα ο κόσμος χειροκροτούσε και ζητωκραύγαζε.

Η επίλεκτη ομάδα του Ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, οι Thai Navy Seals στην τελευταία τους ανάρτηση στο Facebook, όπου ενημέρωναν για την πορεία της επιχείρησης, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ακόμη ότι όλα πήγαν κατ' ευχήν.

«Δεν είμαστε σίγουροι, αν πρόκειται για θαύμα, για επιστήμη, ή οτιδήποτε άλλο. Και οι 13 Αγριόχοιροι (Wild Boars, όπως είναι το όνομα της ομάδας) είναι τώρα έξω από το σπήλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

4E15C82A00000578-5935535-image-a-75_1531228935087
Από αριστερά προς τα δεξιά: Adul Sam-on, 14, Panumas Saengdee, 13, Sompong Jaiwong, 13, Ekkarat Wongsookchan, 14, Pipat Bodhi, 15, Peerapat Sompiangjai, 16, Pornchai Kamluang, 16, Prajak Sutham, 14, Chanin Wiboonrungrueng, 11, Mongkol Boonpiam, 14, Nattawut 'Tle' Takamsai, 14 and Duangpetch Promthep, 13




Αυτοί έιναι 12 οι μικροί ήρωες 

Chanin Vibulrungruang (Nickname: Titan), 11

Είναι ο μικρότερος σε ηλικία της ομάδας. Ο «Τιτάνας», όπως ήταν το παρατσούκλι του, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 7 ετών, προτού ενταχθεί στην ομάδα του σχολείο του. Αργότερα, μπήκε στο δυναμικό των Wild Boars.

Panumas Sangdee (Nickname: Mig) 13

Σύμφωνα με τον Nopparat Kantawong, τον επικεφαλής προπονητή της ομάδας, ο Mig αν και είναι πιο μεγαλόσωμος από άλλα παιδιά της ηλικίας του, είναι πολύ ευκίνητος.

Duganpet Promtep (Nickname: Dom), 13

Ο αρχηγός των Wild Boars, ο Dom έχει μπει στο μάτι των «σκάουτερς» επαγγελματικών ομάδων της Ταϊλάνδης. Λένε ότι ήταν ο ενθαρρυντής της ομάδας και τυγχάνει του σεβασμού των συμπαικτών του, λόγω των εξαιρετικών ικανοτήτων του.

4. Adul Sam-on, 14 ετών

Ο Adul γεννήθηκε στην Wa State της Μιανμάρ και έφυγε από την οικογένειά του για να λάβει καλύτερη εκπαίδευση στην Ταϊλάνδη. Μιλάει ταϊλανδέζικα, κινέζικα και αγγλικά και ήταν ο μόνος που ήταν σε θέση να επικοινωνεί με τους Βρετανούς δύτες. Σε γράμμα που έστειλε μέσω των μελών σωστικών συνεργείων στους γονείς του τους έγραφε ότι του λείπουν και να μην ανησυχούν. «Η μαμά και ο μπαμπάς, θέλουν να δουν το πρόσωπό σου» απάντησαν οι γονείς και συμπλήρωσαν ότι «η μαμά και ο μπαμπάς προσεύχονται για σένα και τους φίλους σου ώστε να βρεθούμε ξανά σύντομα».

5. Somepong Jaiwong (Χαϊδευτικό: Pong), 13 ετών

Ο Pong περιγράφεται ως ένα χαρούμενο παιδί που του αρέσει το ποδόσφαιρο και τα αθλήματα γενικότερα. Ονειρο του σύμφωνα με τον δάσκαλό του να γίνει ποδοσφαιριστής στην εθνική ομάδα της Ταϊλάνδης.

skitso


6. Mongkol Booneiam (Χαϊδευτικό: Μαρκ: Mark), 12 ή 13 ετών

Όσα γνωρίζουμε για τον Μαρκ προέρχονται από τον πατέρα του που τον περιγράφει σε δηλώσεις του στο Γαλλικό πρακτορείο ως «ένα πολύ σεμνό παιδί που του αρέσει τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το διάβασμα».

7. Nattawut Takamrong (Χαϊδευτικό: Τερν) 14 ετών

Σε γράμμα που έγραψε στους γονείς του, τους ζητούσε να μην ανησυχούν αλλά και αυτοί του απάντησαν: «Η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι καθόλου θυμωμένοι μαζί σου και δεν σε κατηγορούν. Σε περιμένουμε μπροστά από τη σπηλιά.

8. Peerapat Sompiangjai (Χαϊδευτικό: Νάιτ), 17 ετών

Τη μέρα που χάθηκε ήταν τα γενέθλιά του και οι γονείς του δήλωναν όλες αυτές τις μέρες ότι τον περίμεναν για το πάρτι. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, τα παιδιά πήγαν μέσα στη σπηλιά για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Νάιτ. Για αυτό και είχαν μαζί τους σνακς και κεράσματα. Αυτές οι προμήθειες ήταν που πιθανότατα τους βοήθησαν να μείνουν ζωντανοί τις μέρες του εγκλωβισμού.

9. Ekarat Wongsukchan (Χαϊδευτικό Μπιού), 14 ετών

Σε γράμμα που έστειλε στη μητέρα του, ο Μπιου υποσχέθηκε να τη βοηθήσει στα χωνία αμέσως μόλις τελειώσει η περιπέτεια.

10. Prajak Sutham (Χαϊδευτικό: Νόουτ) 15 ετών

Φίλοι της οικογένειας τον περιγράφουν ως ένα έξυπνο και ήσυχο παιδί».

11. Pipat Pho (Χαϊδευτικό: Νικ) 15 ετών

Σε ένα γράμμα του, ο Νικ έγραψε στους γονείς του ότι θέλει να φάει κορεατικό ή ταϊλανδέζικο μπάρμπεκιου, αμέσως,μόλις βγει από τη σπηλιά.

12. Pornchai Kamluang (χαϊδευτικό: Τι) 16 ετών

«Μην ανησυχείς. Είμαι μια χαρά» έγραψε ο Τι προς τους γοινείς του.

13. Ekapol Chantawong (Χαϊδευτικό: Eϊκ) 25 ετών – Βοηθός προπονητή

Ο Εϊκ σύμφωνα με πληροφορίες γεννήθηκε στην Μιανμάρ και έχασε τους γονείς του σε μικρή ηλικία.

Προτού γίνει βοηθός προπονητή, πέρασε αρκετά χρόνια σε βουδιστικό μοναστήρι, και έμαθε πώς να μη σπαταλά δυνάμεις, περιορίζοντας τις κινήσεις του σώματός του αλλά και χρησιμοποιώντας τον διαλογισμό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, ο Εϊκ δίδαξε τις τεχνικές αυτές στα εγκλωβισμένα παιδιά.



19774167


Αναρρώνουν οι διασωθέντες

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της χώρας, τα πρώτα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν, ηλικίας 12-16 ετών, μπορούν πλέον να τρώνε κανονική τροφή. Τα δύο εξ’ αυτών έχουν πιθανώς λοίμωξη του αναπνευστικού, αλλά σε γενικές γραμμές και τα οκτώ παιδιά είναι σε καλή κατάσταση υγείας και «χαμογελούν», είπε.

«Τα παιδιά είναι ποδοσφαιριστές, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Όλοι τους έχουν ακμαίο ηθικό κι είναι χαρούμενοι που βγήκαν έξω. Αλλά θα τους εξετάσει και ψυχίατρος», πρόσθεσε.

Τα παιδιά, όπως εξήγησαν οι γιατροί, φορούν και γυαλιά ηλίου ως προληπτικό μέτρο δεδομένου ότι βρίσκονταν κάτω από τη γη για αρκετές ημέρες.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη επιτρέψει στις οικογένειές τους να τα δουν για το φόβο κάποιας μόλυνσης και στην αρχή τους έδιναν μόνον μια κρέμα με ρύζι, μέχρι να συνέλθει το πεπτικό τους σύστημα μετά από τόσες μέρες ασιτίας.

Άλλο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης