Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας κατηγορεί τη Ρωσία για τον θάνατο 44χρονης από νευροτοξικό παράγοντα

Βρετανία: Ο υπουργός Άμυνας κατηγορεί τη Ρωσία για τον θάνατο 44χρονης από νευροτοξικό παράγοντα

«Η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση σε βρετανικό έδαφος που οδήγησε στο θάνατο μιας Βρετανίδας. Πρόκειται για κάτι για το οποίο πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα ενωθεί μαζί μας για να το καταδικάσει», σημείωσε ο Γκάβιν Γουίλιαμσον

novi
Η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση που οδήγησε στο θάνατο μιας Βρετανίδας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, συνδέοντας ευθέως τη Μόσχα με τη δηλητηρίαση μιας 44χρονης γυναίκας με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γουίλιαμσον απαντούσε σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί μετά τον θάνατο της Ντον Στέρτζες την Κυριακή.

«Η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση σε βρετανικό έδαφος που οδήγησε στο θάνατο μιας Βρετανίδας. Πρόκειται για κάτι για το οποίο πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα ενωθεί μαζί μας για να το καταδικάσει», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η Στέρτζες άγγιξε κάποιο αντικείμενο που είχε μολυνθεί με Νόβιτσοκ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο όπου δηλητηριάστηκαν, τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια. Το Λονδίνο επιρρίπτει στη Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση στους Σκριπάλ.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πει αν το Νόβιτσοκ από το οποίο δηλητηριάστηκε η Στέρτζες και ένας 45χρονος φίλος της προερχόταν από την ίδια παρτίδα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Σκριπάλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης