Tαϊλάνδη: Δύο από τα αγόρια βγήκαν από το σπήλαιο

Tαϊλάνδη: Δύο από τα αγόρια βγήκαν από το σπήλαιο

Περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος βγήκαν τα δύο πρώτα αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας που είναι παγιδευμένη 14 ημέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ - Ώρα 15:47 απεγκλωβίστηκαν ακόμη δύο αγόρια - Φωτογραφίες από ελικόπτερο και ασθενοφόρο να φεύγουν από την περιοχή - Οι Navy Seals της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν τέσσερις διασωθέντες

rescued-boys_main01
Έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε εννέα ώρες και συνεχίζεται, τέσσερα από τα 12 παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας που ήταν εγκλωβισμένα μαζί με τον προπονητή τους σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης απομακρύνθηκαν ήδη, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που επικαλούνται τα ξένα δίκτυα.

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν οι Ταϊλανδοί  βατραχάνθρωποι -Thai Navy Seals- που συνδράμουν την επιχείρηση διάσωσης και ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά έχουν απεγκλωβιστεί.  Αρχικά βγήκαν δύο παιδιά και μεταφέρθηκαν άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Την πληροφορία ότι τέσσερα από τα 12 παιδιά διασώθηκαν και μεταφέρονται στο νοσοκομείο είχαν μεταδώσει λίγο νωρίτερα το Al Jazeera και το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δύο από τα 12 εγκλωβισμένα παιδιά βγήκαν σώα από το σπήλαιο και έχουν μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες στις κινητές ιατρικές μονάδες υγείας που έχουν στηθεί έξω από το σπήλαιο», δήλωσε ο Tossathep Boonthong, επικεφαλής της μονάδας Υγείας της πόλης Τσιάνγκ Ράι και μέλος της ομάδας διασωστών, προσθέτοντας: «Τα παιδιά δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι».

Ξένα δίκτυα αναφέρουν ότι το ταξίδι της εξόδου των παιδιών επισπεύστηκε -διήρκεσε εννέα ώρες, αντί της αρχικά προβλεπόμενης διάρκειας των 11 ωρών- επειδή μεγάλο μέρος των υδάτων αντλήθηκε από τα πλημμυρισμένα σπήλαια και έτσι κατέστη δυνατό τα παιδιά να κάνουν μεγάλο μέρος της διαδρομής περπατώντας.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Daniel Shutton, απεσταλμένο του αυστραλιανού network ten, το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο είναι ο Mongkol "Mark" Boonpiam, ηλικίας 14 ετών.
Το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε πρώτο ότι τέσσερα από τα 12 αγόρια έχουν ήδη φτάσει στο σημείο που είναι συγκεντρωμένες οι ομάδες διάσωσης και αναμένεται να βγουν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, πληροφορία την οποία δημοσίευσε και το Al Jazeera. 
Νεότερες πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου αναφέρουν ότι δύο αγόρια βγήκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ και ακόμη δύο παιδιά είναι κοντά στην έξοδο από το δαιδαλώδες σπήλαιο όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα για περίπου δύο εβδομάδες.
Κλείσιμο

Την επιχείρηση διάσωσης της ποδοσφαιρικής ομάδας των 12 αγοριών με τον προπονητή τους, έχουν αναλάβει 13 ξένοι δύτες που θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο. Πρόκειται για σπηλαιοδύτες, εξειδικευμένους στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εντός σπηλαίων, τους οποίους συνδράμουν πέντε δύτες από τις δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών - seals- της Ταϊλάνδης. Αυτοί οι 18 δύτες που έχουν αναλάβουν να απεγκλωβίσουν τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους, τις τρεις τελευταίες ημέρες προετοιμάζονταν εντατικά για την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το BBC δημοσίευσε βίντεο, όπου δείχνει τη μεταφορά των παιδιών με το ασθενοφόρο.


helicopter01
ambulance01
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης