«Διπλωματικό θρίλερ» με το «Rocket Man» του Έλτον Τζον που δεν παρέδωσε ο Πομπέο στον Κιμ Γιονγκ Ουν!

«Διπλωματικό θρίλερ» με το «Rocket Man» του Έλτον Τζον που δεν παρέδωσε ο Πομπέο στον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Μία απίστευτη ιστορία που ξεκίνησε με έναν υποτιθέμενο διάλογο Τραμπ-Κιμ στη Σιγκαπούρη, «πέρασε» από τη Νότια Κορέα και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ και κατέληξε στο... State Department και στη δήλωση διάψευσης

el077
Την εποχή που ο Ντόναλντ Τραμπ μετρούσε ποιος έχει το... μεγαλύτερο κόκκινο κουμπί με τον Κιμ Γιονγκ, αποκαλούσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας «Little Rocket Man», σε μία ιδιότυπη διπλωματική επιλογή απέναντι σε έναν άνθρωπο που είχε και εξακολουθεί να διαθέτει την καταστροφική δύναμη των πυραυλικών συστημάτων που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Την Παρασκευή ξεκίνησε ένα άλλο -εξίσου- ιδιότυπο διπλωματικό «θρίλερ» μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας, καθώς κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, θα έδινε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ, ένα DVD με το άλμπουμ του Έλτον Τζον, «Rocket Man», το οποίο, μάλιστα, θα έφερε και την υπογραφή-αφιέρωση του ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ.

Μία ημέρα μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν και λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ, το State Department διέψευσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών παρέδωσε το άλμπουμ του Έλτον Τζον στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι φήμες είχαν διαδοθεί από ΜΜΕ στη Νότια Κορέα, τα οποία είχαν επικαλεστεί «πηγή από την Ουάσινγκτον». Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τα πυρηνικά όπλα, στην ιστορική συνάντηση που έγινε στη Σιγκαπούρη, έμαθε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν είχε ακούσε ποτέ το συγκεκριμένο άλμπουμ του διάσημου συνθέτη και τραγουδιστή.

Τότε, όπως ανέφεραν τα κορεατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την πηγή από την Ουάσινγκτον, δεσμεύτηκε να του στείλει ένα αντίγραφο με τον Μάικ Πομπέο! Φυσικά, η συγκεκριμένη συζήτηση ουδέποτε επιβεβαιώθηκε επισήμως, ενώ πριρν από λίγη ώρα, διαψεύστηκε και η παράδοση του άλμπουμ.

Δείτε και ακούστε το Rocket Man του σπουδαίου Έλτον Τζον, που «προκάλεσε» το «διπλωματικό θρίλερ» μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας: 

Κλείσιμο
Elton John - Rocket Man (Official Music Video)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης