Ιαπωνία: Και δεύτερη πριγκίπισσα εγκαταλείπει το παλάτι για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό

Ιαπωνία: Και δεύτερη πριγκίπισσα εγκαταλείπει το παλάτι για να παντρευτεί έναν κοινό θνητό

Μετά την εγγονή του αυτοκράτορα Ακιχίτο, πριγκίπισσα Μάκο, που ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τα δικαιώματά της στο παλάτι για να ενώσει τη ζωή της με έναν πρώην συμφοιτητή της και η πριγκίπισσα Αγιάκο αφήνει στην άκρη το βασιλικό της στάτους για έναν κοινό θνητό

princess_ayako
Για τα μάτια ενός 32χρονου υπαλλήλου ναυτιλιακής εταιρείας θα απαρνηθεί τα βασιλικά της προνόμια η 27χρονη πριγκίπισσα Αγιάκο της Ιαπωνίας. Η πριγκίπισσα είναι κόρη του εξαδέλφου του αυτοκράτορα Ακιχίτο, πρίγκιπα Τακαμόντο, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο στη χώρα των Χρυσανθέμων μόλις η Αγιάκο ενώσει τη ζωή της με τον Κέι Μορίγια στις 29 Οκτωβρίου αμέσως θα πρέπει να απαρνηθεί τα δικαιώματα που απορρέουν από τον τίτλο και την καταγωγή της. Η όμορφη πριγκίπισσα βαδίζει στα βήματα της μεγαλύτερης εγγονής του αυτοκράτορα, της πριγκίπισσας Μάκο, που τον Σεπτέμβριο προκάλεσε διεθνή αίσθηση, όταν ανακοίνωσε πως θα παντρευτεί τον κοινό θνητό και πρώην συμφοιτητή της, Κέι Κομούρο.

«Προίκα» 1 εκατ. δολάρια από το παλάτι

Στην Ιαπωνία οι πριγκίπισσες δεν έχουν δικαιώματα διαδοχής στον θρόνο και χάνουν κάθε προνόμιο όταν παντρεύονται μη γαλαζοαίματους ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα αρσενικά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Δεκέμβριο και η πριγκίπισσα μετά τον γάμο της θα λάβει ως δώρο από το παλάτι το ποσόν του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Πάντως, η «πρώτη διδάξασα» πριγκίπισσα Μάκο, φαίνεται πως έχει ήδη κάνει δεύτερες σκέψεις για τον γάμο της, αφού με ανακοίνωση του παλατιού τον Φεβρουάριο έκανε γνωστό πως ο γάμος δεν θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο, όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά το 2020, «λόγω έλλειψης χρόνου για τις προετοιμασίες».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης