Χαμός στο διαδίκτυο: Ο Τραμπ απηύθυνε στρατιωτικό χαιρετισμό σε Βορειοκορεάτη στρατηγό στη Σιγκαπούρη

Χαμός στο διαδίκτυο: Ο Τραμπ απηύθυνε στρατιωτικό χαιρετισμό σε Βορειοκορεάτη στρατηγό στη Σιγκαπούρη

Πολλοί χρήστες επικρίνουν τον Αμερικανό πρόεδρο επειδή χαιρέτησε τους... «εχθρούς» των ΗΠΑ

trum_0283
Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο με τον στρατιωτικό χαιρετισμό που απηύθυνε ο Τραμπ σε Βορειοκορεάτη στρατηγό.

Σε βίντεο που κάνει το γύρω του Ίντερνετ, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε στρατιωτικό χαιρετισμό σε σ΄έναν Βορειοκορεάτη στρατηγό αλλά κάπως... μπερδεμένα.

Ενώ χαιρετούσε Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στη Σιγκαπούρη, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται στο πλευρό του, ο Αμερικανός πρόεδρος απεικονίζεται να τείνει το χέρι του σε χειραψία στον στρατηγό, ο οποίος (μάλλον όπως προβλέπει ο κανονισμός στη χώρα του), χαιρετά πρώτα στρατιωτικά και μετά τείνει και αυτός το χέρι του με τον Τραμπ να απευθύνει και από την πλευρά του στρατιωτικό χαιρετισμό.

Κλείσιμο


Όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο διαδίκτυο από επικριτές του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, στους οποίους δεν άρεσε ο σεβασμός που επέδειξε ο πρόεδρός τους προς έναν αξιωματικό ενός καθεστώτος που, πέρα από την αναθέρμανση των σχέσεων τον τελευταίο καιρό, εξακολουθεί να παραμένει αντίπαλος της Ουάσινγκτον.

Ο στρατηγός Μόρις Ντέιβις έγραψε στο Twitter ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά τους εχθρούς των ΗΠΑ».



Από την πλευρά του, ο χρήστης Κρις Βαν Χόλεν επισημαίνει :«Δεν εξεπλάγη κανένας, η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε τον πρόεδρο μας για την εκστρατεία προπαγάνδας. Ο Κιμ γιονγκ ουν τροφοδοτεί τις άμεσες παραχωρήσεις και δεν αναλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Εμετικό να βλέπουμε τον Τραμπ να δυσκολεύει τη σχέση με με τον Καναδά που είναι σύμμαχος και στη συνέχεια να επαινεί τον Κιμ, χαιρετώντας τους στρατηγούς του».



Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διευκρινίσει ότι ήταν μία κοινή χειρονομία ευγένειας, όταν σε χαιρετά έτσι αξιωματικός άλλης χώρας, να επιστρέφεις τον χαιρετισμό. Επίσης, είναι γενικότερα γνωστό πως αυτός που αρχίζει τον χαιρετισμό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο κατώτερος στην ιεραρχία, σε ένδειξη σεβασμού,οπότε και θα μπορούσε να θεωρηθεί πως δεν είναι ιδιαίτερη «προσβολή» η επιστροφή ενός τέτοιου χαιρετισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης