Κουρτς για ΕΕ: Ασφάλεια, σταθερότητα, ευημερία οι στόχοι της προεδρίας το δεύτερο 6μηνο

kur14

Θα υπάρξει σαφής εστίαση στην προστασία των εξωτερικών συνόρων, καθώς «είναι σημαντική», τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας

Να είναι και στο μέλλον "αυτονόητα" στην Ευρωπαϊκή Ένωση η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία, προσδιόρισε ως "μεγάλο στόχο" της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, παρουσιάζοντας σήμερα στην αυστριακή Βουλή στη Βιέννη τις προτεραιότητες της Προεδρίας που αρχίζει την 1η Ιουλίου.

Όπως σημείωσε, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ είναι σημαντική, γι αυτό και θα υπάρξει μία "σαφής εστίαση" στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και είναι αναγκαίο για την εσωτερική ασφάλεια να γνωρίζει κανείς "ποιος επιτρέπεται να μεταναστεύσει και ποιος όχι", όπως επίσης είναι σημαντικό "να αποφασίζουν οι κυβερνήσεις και όχι οι διακινητές για το ποιος έρχεται στην Ευρώπη".

Κατά την άποψή του, η "προστασία" σε σχέση με την διασφάλιση της ευημερίας εντός της ΕΕ, είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα, προς τούτο "θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί".

Αυτό, όπως παρατήρησε, αφορά την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς, καθώς επίσης τις φορολογικές δικαιοδοσίες, όπως την φορολόγηση "γιγάντων του διαδικτύου", και επιπλέον θα πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση στα ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, για να παραμείνει και στο μέλλον η ΕΕ ο τόπος όπου συντελούνται εξελίξεις.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανέφερε ως ένα ακόμη σημείο, την "εστίαση στη γειτονια", καθώς, όπως είπε, μόνον όταν η υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια στη γειτονιά αυτές μπορούν είναι δυνατές και στην ΕΕ, και προς τούτο η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ - του συγκυβερνώντος με το Λαϊκό Κόμμα, ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων - θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην περαιτέρω προσέγγιση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ.

Από την πλευρά τους, τα τρία κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης - το Σοσιαλδημοκρατικού, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ και η"Λίστα Πιλτς" -- προειδοποιώντας τον Κουρτς να μην διχάσει την Ευρώπη, άσκησαν έντονη κριτική στην εξαγγελία που έκανε ο Αυστριακός καγκελάριος κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, για τη δημιουργία ενός "'Αξονα των προθύμων", ανάμεσα σε Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία, στο θέμα της μετανάστευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Με ποια αυστριακά προσόντα ρε Καραμήτρο

Πω, πω ασφάλεια, σταθερότητα, ευημερία... Εξάντλησε την γενναιότητα του πάνω σε φτωχούς και ανήμπορους και γέμισε ενέργεια ο επικεφαλής της κουραμπιεδίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salvini__6_

«Η Ευρώπη βρήκε τρία συν τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την Τουρκία. Στη Λιβύη ζητούν μια άλλο τόσο συγκεκριμένη παρέμβαση» ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών – Κάλεσε Μέρκελ και Μακρόν να δείξουν συνέπεια

19702196

Οι περιορισμοί που επέβαλε η κυβέρνηση της Τουρκίας σε σχέση με τις βασικές ελευθερίες τον ευνόησαν αναφέρουν οι δύο βουλευτές που παρακολούθησαν την διαδικασία ως παρατηρητές του ΟΑΣΕ - Αναφέρουν ακόμα ότι υπήρξε αρνητικό κλίμα σε πολλά κέντρα για τους ευρωπαίους εκπροσώπους