Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κράιστσερτς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κράιστσερτς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, μετά το σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Κράιστσερτς, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, μετά το σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε σημαντικές ζημιές και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να τραυματιστούν σοβαρά.

Ξημερώνοντας, οι κάτοικοι της πόλης αντίκρισαν δρόμους αποκλεισμένους, κτίρια γκρεμισμένα, παράθυρα σπασμένα, αυτοκίνητα κατεστραμμένα, πολλές γέφυρες να έχουν καταρρεύσει και το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου να έχει κοπεί σε αρκετές περιοχές, όπως και η ηλεκτροδότηση.

Δύο άντρες περίπου 50 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης, Μισέλ Χάιντερ, ενώ πολλοί μικροτραυματισμοί έχουν αναφερθεί από άλλα νοσοκομεία.

«Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Τζον Κάρτερ.
Οι ζημιές πάντως είναι πολύ σημαντικές και μπορεί να φτάσουν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (1,12 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τον Ιαν Σίμπσον, γενικό διευθυντή της Επιτροπής Σεισμών.

Ο σεισμός ισοπέδωσε κτίρια, κατέστρεψε δρόμους και προκάλεσε διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού και νερού.
Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έκλεισε και τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων διακόπηκαν μέχρι να ελεγχθούν όλες οι γραμμές και οι δρόμοι.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον κέντρο της πόλης κάνοντας λόγο για λεηλασίες και ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Μάικ Κόλμαν.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορούν οι άνθρωποι στους δρόμους αφού υπάρχει διαρροή αερίου και το σύστημα αποχέτευσης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης υπάρχει κίνδυνος πολλά κτίρια να καταρρεύσουν, πρόσθεσε.

Ομάδες διασωστών με εκπαιδευμένα σκυλιά ερευνούν τα κατεστραμμένα κτίρια στο κέντρο, όπου ζουν 8.000 άνθρωποι.

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 16,1 χιλιομέτρων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Κράιστσερτς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης