Ο Πούτιν «κράζει» το #MeToo: Γιατί δεν το έλεγαν τότε που συνέβησαν τα γεγονότα;

19608686

Ακόμη ανέφερε ότι «δεν έλαβε γνώση» για τις κατηγορίες που έγιναν το Μάρτιο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις του βουλευτή Λεονίντ Σλούτσκι σε βάρος γυναικών δημοσιογράφων

Επικριτικός απέναντι στο κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να επιλύονται σε δικαστήρια και να μην χρησιμοποιούνται ως βάση για «εκστρατείες».

«Κάποιοι άνθρωποι, ορισμένες οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων γυναικών αναπτύσσουν μια διαδικασία σε δυτικές χώρες, στο Χόλυγουντ, που αφορούν προβλήματα που χρονολογούνται πριν από δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια, δήλωσε ο Πούτιν.

«Γιατί τώρα, γιατί όχι πριν από δέκα χρόνια, όταν συνέβησαν εκείνα τα γεγονότα; », διερωτήθηκε, αναφερόμενος στις περιόδους των καταγγελόμενων επιθέσεων του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάνστιν.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να μετατρέψουμε αυτά τα θέματα, ιδιαίτερα τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σε πολιτική εκστρατεία», δήλωσε ο Ρώσος, υπενθυμίζοντας ότι «σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα έχουν θεσπιστεί νόμοι για τη διευθέτηση τέτοιων διενέξεων».

Παράλληλα ανέφερε ότι «δεν έλαβε γνώση» για τις κατηγορίες που έγιναν το Μάρτιο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις του βουλευτή Λεονίντ Σλούτσκι σε βάρος γυναικών δημοσιογράφων.

Αυτό το σκάνδαλο, το πρώτο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στη Ρωσία που αποκαλύφθηκε σε μέσα ενημέρωσης, από τη δημιουργία του κινήματος #MeToo, προκάλεσε αγανάκτηση σε πολλούς δημοσιογράφους που αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν το κοινοβούλιο.

Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία εμφανίζεται ως προστάτης των παραδοσιακών αξιών, με τον πρόεδρο της να καταγγέλλει μερικές φορές μια «ηθική» παρακμή στη Δύση.

Στα τέλη Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε χαρακτηρίσει «πόρνες» τις ηθοποιούς που κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση τον Γουάινστιν, σε σχόλια που έγιναν σε φοιτητές και δημοσιεύτηκαν από μέσα ενημέρωσης.

Το κίνημα #MeToo έχει λάβει ψυχρή υποδοχή στη Ρωσία, όπου περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης συχνά αντιμετωπίζονται με ειρωνεία.

Ο βουλευτής Σλούτσκι αντιμετώπισε τις κατηγορίες με έντονη περιφρόνηση, και έφτασε στο σημείο να συγχαρεί τον εαυτό του ότι απέκτησε «εξουσία» χάρη σε αυτό το σκάνδαλο.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Κρατικής Δούμας, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι «δεν βρήκε παραβιάσεις των κανόνων συμπεριφοράς στον Σλούτσκι».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Guest

Σωστός ο πρόεδρος.

456

Ε δεν τα λέγανε τότε Βλαδίμηρε επειδή τότε κάνανε καριέρα (στα γόνατα). Τώρα όμως που μπαγιάτεψαν πρέπει κάτι να πουν για να μείνουν στην επιφάνεια.

Μη πολιτικά ορθός ο Πούτιν.Δεν τον ενδιαφέρει το παρδαλό σόου.

Δεν έχει και άδικο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης