Συμμετοχή της Ελλάδας στη «σύνοδο της μεσογειακής συνεργασίας» πρότεινε ο Καντάφι

Συμμετοχή της Ελλάδας στη «σύνοδο της μεσογειακής συνεργασίας» πρότεινε ο Καντάφι

Την άτυπη σύνοδο της μεσογειακής συνεργασίας πρότεινε να διευρύνουν ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι.

Την άτυπη σύνοδο της μεσογειακής συνεργασίας πρότεινε να διευρύνουν ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι.

Το Φόρουμ 5+5 αποτελείται από τη Μαυριτανία, το Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, τη Λιβύη, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ο Καντάφι πρότεινε πως από την επόμενη σύνοδο το 2011 στη Μάλτα, οι 10 χώρες να ψηφίσουν τη διεύρυνση με την συμπερίληψη της Ελλάδας και της Αιγύπτου και επίσης να εγκρίνουν τη διαρκή λειτουργία γραμματείας. Επίσης πρότεινε να συζητηθούν τα νέα μέτρα για τη διατήρηση του περιβάλλοντος στη Μεσόγειο, τη λιβυκή πρόταση για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης και για την περιοδικότητα στη διοργάνωση της συνόδου.
Μετά την άτυπη σύνοδο των 5+5 οι επικεφαλής της διπλωματίας της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι και της Λιβύης Μούσα Κούσα δήλωσαν πως οι χώρες τους συμφωνούν με την ιδέα της διεύρυνσης του φόρουμ σε ένα σχήμα 6+6.
Ωστόσο τόνισαν πως οι απόψεις αυτές απηχούν μόνον τη θέση της Λιβύης και δεν έχουν εγκριθεί, καθώς το πρόβλημα παραμένει η είσοδος της Αιγυπτου και η προοπτική να παρεισφρήσει μέσω αυτής το Μεσανατολικό ζήτημα σε ένα φόρουμ αποκλειστικά αφιερωμένο στη Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D9L8mvvU0AEL6Ai

Ντυμένοι στα μαύρα, οι διαδηλωτές –σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές– έκαναν πορεία από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ μέχρι το Νομοθετικό Συμβούλιο, την έδρα του τοπικού κοινοβουλίου

boris-johnson-ena

Τον κατηγορούν ότι δεν ανοίγει τα χαρτιά του, φοβούμενος μήπως χάσει ψήφους - Δεν θα μετέχω σε κυβέρνησή του, δηλώνει ο Ρόρι Στιούαρτ - Εγώ θα προσπαθήσω για συμφωνία με την ΕΕ, όχι άτακτο Brexit, τονίζει ο Τζέρεμι Χαντ