Θαπατέρο: «Θυσίες σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο»…

Θαπατέρο: «Θυσίες σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο»…

Η γενική απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία "αναστατώνει" τον πρωθυπουργό...

«Το μέλλον χτίζεται με θυσίες στο παρόν»…μια λαϊκή ρήση που ασπάζεται  ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, ως αφορμή των σημερινών δηλώσεών του ότι η χώρα του πρέπει να κάνει θυσίες, αν θέλει να δει ένα καλύτερο αύριο…

Η γενική απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία "αναστατώνει" τον πρωθυπουργό, ο οποίος επισημαίνει ότι ακόμη και αν πραγματοποιηθεί η απεργία θα ξεκινήσει διάλογο με τα συνδικάτα την επόμενη κιόλας ημέρα!

Η απεργία τίθεται κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που προβλέπουν τη μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απολύσεων και των επιδομάτων ανεργίας.

 Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποφασίστηκαν τη στιγμή που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ανεργία στην Ισπανία φτάνει το 20% του ενεργού πληθυσμού, ποσοστό διπλάσιο του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ.

    Ο Θαπατέρο έφερε το παράδειγμα της Γερμανίας στο θέμα της μείωσης των μισθών που έγιναν δεκτές από τα συνδικάτα για να διασωθεί με αυτόν τον τρόπο η αγορά εργασίας.

    "Δεν έχουμε ανάγκη τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ούτε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο", κατέληξε ο ισπανός πρωθυπουργός. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lyon_main01

Πακέτο - βόμβα με καρφιά, μπουλόνια  και βίδες εξερράγη σε πεζόδρομο - Στους 13 οι τραυματίες, εκ των οποίων ένα παιδί   - Για επίθεση μιλά ο Μακρόν - Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα, αναζητείται ένας ύποπτος

12