Ομπάμα: Ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου στο Ιράκ

Ομπάμα: Ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου στο Ιράκ

Επίσης, ενθάρρυνε την ιρακινή πολιτική τάξη να σχηματίσει «τάχιστα» μία κυβέρνηση...

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι η αμερικανική μάχιμη αποστολή στο Ιράκ τερματίστηκε και πρόσθεσε ότι ο πλέον επείγον στόχος της χώρας είναι η αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Σήμερα, ο πλέον επείγον στόχος μας είναι η αποκατάσταση της οικονομίας μας και να δώσουμε πίσω στα εκατομμύρια των Αμερικανών τη δουλειά που έχασαν», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Μέσα από αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράκ ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας. Τώρα είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης, ενθάρρυνε την ιρακινή πολιτική τάξη να σχηματίσει «τάχιστα» μία κυβέρνηση και τόνισε ότι «μόλις η κυβέρνηση αναλάβει καθήκοντα θα έχει αναμφίβολα έναν ισχυρό σύμμαχο: τις ΗΠΑ».

«Η μάχιμη αποστολή μας έλαβε τέλος, αλλά όχι και η προσήλωσή μας στο μέλλον του Ιράκ», ανέφερε ο Ομπάμα, ο οποίος απηύθυνε το μήνυμά του από το επιβλητικό Οβάλ Γραφείο, για δεύτερη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mevlut_cavu

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «φανταστικούς ισχυρισμούς κατά της ιστορίας» και για «ακραίους κύκλους» και «πολιτικούς που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα» στην Ελλάδα

000_1GR31C

Η πρώτη δημοπρασία την Κυριακή, θα επιδιώξει προσφορές για 77 οχήματα με τιμή εκκίνησης στο σύνολο περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια - Τα περιουσιακά στοιχεία είχαν κατασχεθεί από γκάνγκστερ

iran-stratos-777x437

Αν το Ιράν επιτεθεί πρώτο στις αμερικανικές δυνάμεις, τέσσερις στους πέντε πολίτες των ΗΠΑ θεωρεί ότι η χώρα τους θα πρέπει να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα, δείχνει δημοσκόπηση από το ινστιτούτο Ipsos και το πρακτορείο Reuters