Ομπάμα: Ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου στο Ιράκ

Ομπάμα: Ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου στο Ιράκ

Επίσης, ενθάρρυνε την ιρακινή πολιτική τάξη να σχηματίσει «τάχιστα» μία κυβέρνηση...

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι η αμερικανική μάχιμη αποστολή στο Ιράκ τερματίστηκε και πρόσθεσε ότι ο πλέον επείγον στόχος της χώρας είναι η αποκατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Σήμερα, ο πλέον επείγον στόχος μας είναι η αποκατάσταση της οικονομίας μας και να δώσουμε πίσω στα εκατομμύρια των Αμερικανών τη δουλειά που έχασαν», τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Μέσα από αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράκ ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας. Τώρα είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης, ενθάρρυνε την ιρακινή πολιτική τάξη να σχηματίσει «τάχιστα» μία κυβέρνηση και τόνισε ότι «μόλις η κυβέρνηση αναλάβει καθήκοντα θα έχει αναμφίβολα έναν ισχυρό σύμμαχο: τις ΗΠΑ».

«Η μάχιμη αποστολή μας έλαβε τέλος, αλλά όχι και η προσήλωσή μας στο μέλλον του Ιράκ», ανέφερε ο Ομπάμα, ο οποίος απηύθυνε το μήνυμά του από το επιβλητικό Οβάλ Γραφείο, για δεύτερη φορά αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

facebook

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι στη Βρετανία, η κυβέρνηση ξόδεψε 100.000 στερλίνες από τον κρατικό κορβανά για διαφήμιση στο Facebook – Στόχος των διαφημιστικών ήταν να στηρίξουν τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες

48cc0d1ddcabc5a1ea0dede6d3a84360_XL

«Μετά το σημερινό φιάσκο, η κυβέρνηση πραγματικά απόλεσε το κύρος της. Εγώ και οι συνάδελφοί μου θα στηρίξουμε πλήρως τον ηγέτη της αντιπολίτευσης αν καταθέσει πρόταση μομφής» είπε ο Βινς Κέιμπλ