Ιταλία: «Θέλω μια πιο ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη» λέει ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος υπουργός Οικονομικών

paolo_savona

Ο Πάολο Σαβόνα, στον οποίο έχουν «σκοντάψει» οι διαπραγματεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα έκανε δήλωση για το μέλλον της Ευρώπης και της ευρωζώνης 

Στο μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης αναφέρεται σε δήλωσή του ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος για την θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Πάολο Σαβόνα, που έχει προκαλέσει εμπλοκή στο σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Με τις δηλώσεις του επιχειρεί να άρει τις επιφυλάξεις του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα, που φέρεται ότι έχει θέσει βέτο στο πρόσωπό του, λόγω των ευρωσκεπτικιστικών θέσεών του.

«Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Θέλω μια διαφορετική Ευρώπη, πιο ισχυρή, αλλά πιο δίκαιη», δήλωσε ο Σαβόνα στον ιταλικό ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων scenarieconomici.it. Όπως υπενθυμίζει η κυβερνητική συμφωνία Λέγκας και Πέντε Αστέρων «προβλέπει την πλήρη εφαρμογή των στόχων που ορίσθηκαν το 1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν το 2007 με την Συνθήκη της Λισαβόνας, εντοπίζοντας τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για κάθε στόχο».

Επίσης, υποστηρίζει ότι στην κυβερνητική συμφωνία «υπάρχει η δέσμευση για μείωση του δημόσιου χρέους, όχι με παρεμβάσεις που να προβλέπουν φόρους και λιτότητα, αλλά μέσω της αύξησης του ΑΕΠ». Ζητά να δοθούν περισσότερες δικαιοδοσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ προτείνει «την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχολείου, για κάθε βαθμό εκπαίδευσης», ώστε «να βοηθηθεί, με νέα στήριξη, η δημιουργία της πολιτικής ένωσης».

Μέχρι το βράδυ, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διαπιστωθεί αν μπορεί να συσταθεί κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Εγω

Θελω μια ασφαλη και χριστιανικη Ευρωπη φτανει πια

Εκτωρ

Το σύστημα δεν αντέχει σε λαϊκές αποφάσεις και ανέθεσε στον πρόεδρο να, "καθαρίσει δημοκρατικά" Η νέα τάξη θελει λύση ΣΟΙΜΠΛΕ..

John

Όταν αυτό ακριβώς το έκανε ο βασιλιάς το 1965, τότε ο βασιλιάς ήταν προδότης της δημοκρατίας. Σήμερα, που ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κάνει τώρα ότι είχε τότε ο βασιλιάς, δηλαδή αρνείται να διορίσει ένα υπουργό που του προτείνει ο δημοκρατικός Πρωθυπουργός. Και αυτό το λένε "εμπλοκή"! Τι υποκρισία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1