Ιταλία: «Θέλω μια πιο ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη» λέει ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος υπουργός Οικονομικών

Ιταλία: «Θέλω μια πιο ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη» λέει ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος υπουργός Οικονομικών

Ο Πάολο Σαβόνα, στον οποίο έχουν «σκοντάψει» οι διαπραγματεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα έκανε δήλωση για το μέλλον της Ευρώπης και της ευρωζώνης 

paolo_savona
Στο μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης αναφέρεται σε δήλωσή του ο αμφιλεγόμενος υποψήφιος για την θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Πάολο Σαβόνα, που έχει προκαλέσει εμπλοκή στο σχηματισμό του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Με τις δηλώσεις του επιχειρεί να άρει τις επιφυλάξεις του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα, που φέρεται ότι έχει θέσει βέτο στο πρόσωπό του, λόγω των ευρωσκεπτικιστικών θέσεών του.

«Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Θέλω μια διαφορετική Ευρώπη, πιο ισχυρή, αλλά πιο δίκαιη», δήλωσε ο Σαβόνα στον ιταλικό ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων scenarieconomici.it. Όπως υπενθυμίζει η κυβερνητική συμφωνία Λέγκας και Πέντε Αστέρων «προβλέπει την πλήρη εφαρμογή των στόχων που ορίσθηκαν το 1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν το 2007 με την Συνθήκη της Λισαβόνας, εντοπίζοντας τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για κάθε στόχο».

Επίσης, υποστηρίζει ότι στην κυβερνητική συμφωνία «υπάρχει η δέσμευση για μείωση του δημόσιου χρέους, όχι με παρεμβάσεις που να προβλέπουν φόρους και λιτότητα, αλλά μέσω της αύξησης του ΑΕΠ». Ζητά να δοθούν περισσότερες δικαιοδοσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ προτείνει «την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχολείου, για κάθε βαθμό εκπαίδευσης», ώστε «να βοηθηθεί, με νέα στήριξη, η δημιουργία της πολιτικής ένωσης».

Μέχρι το βράδυ, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διαπιστωθεί αν μπορεί να συσταθεί κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης