Benjamin Walsh, ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός υποψήφιος

Benjamin Walsh, ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός υποψήφιος

Το εκλογικό θρίλερ στην Αυστραλία, μπορεί να μην ανέδειξε ακόμα κυβέρνηση, ανέδειξε όμως ένα ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής, τον Ελληνο – Αυστραλό Benjamin Walsh, ο οποίος στην ηλικία των 18 ετών και 3μηνών ,

Το εκλογικό θρίλερ στην Αυστραλία, μπορεί να μην ανέδειξε ακόμα κυβέρνηση, ανέδειξε όμως ένα ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής, τον Ελληνο – Αυστραλό Benjamin Walsh, ο οποίος στην ηλικία των 18 ετών και 3μηνών ,όπως τονίζει ο ίδιος, έγινε ο νεώτερος υποψήφιος της χώρας. Μπορεί να μην κατάφερε τελικά να εκλεγεί με το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς η προεκλογική περίοδος τον βρήκε ανάμεσα στις σχολικές αίθουσες και τις δημόσιες ομιλίες, αλλά ο Benjamin Walsh δηλώνει ρεαλιστής και έτοιμος να προσπαθήσει στο μέλλον.

Γεννημένος στη Μελβούρνη το 1992, ο Benjamin Walsh, ο Ben, όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι, θα μάθει τα πρώτα του Ελληνικά από την γιαγιά του και τον παππού του, οι οποίοι και θα τον κάνουν να αγαπήσει την ελληνική ιστορία. Λάτρης του Περικλή και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο Ben μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» δηλώνει πως αν εκλεγόταν ποτέ στην Ελλάδα θα έκανε τα πάντα για να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα, όπως ήθελε πάντα το είδωλό του, η Μελίνα Μερκούρη.

 
Είσαστε ο νεότερος υποψήφιος στις εκλογές της Αυστραλίας. Πώς ήταν η εμπειρία της εκλογικής αναμέτρησης;

Είναι αλήθεια πως ήμουν ο μικρότερος υποψήφιος στη χώρα. Ενδιαφέρομαι για την πολιτική από πολύ μικρός και πάντοτε ήθελα να ασχοληθώ ενεργά. Μόλις μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία δέχθηκα αμέσως, για να δείξω στους Αυστραλούς ποιο είναι το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα. Είμαι ρεαλιστής, δεν πίστευα πως θα εκλεγώ, αλλά προσπάθησα να κάνω τον κόσμο να γνωρίσει τις θέσεις μας.

Πιστεύετε πως ένας πολιτικός πρέπει να έχει αποκτήσει κάποια πείρα στα κοινά, ή αρκεί η θέληση και η ορμητικότητα;

Πιστεύω πως το μόνο που χρειάζεται για έναν πολιτικό είναι η λογική και η βαθιά αγάπη για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Οι πολιτικοί πρέπει να τολμούν να μιλούν ευθέως στους ψηφοφόρους και να αποφεύγουν τα ψέματα και την υποκρισία. Είμαι βέβαιος πως οι Έλληνες θα συμφωνήσουν, πως ένας πολιτικός με εμπειρία δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα ανταποκριθεί σε αυτά για τα οποία εξελέγη. Κάποιες φορές η εμπειρία μπορεί να εξελιχθεί σε εφησυχασμό και τεμπελιά. Το πάθος είναι αυτό που με οδηγεί και πιστεύω πως ένας πολιτικός χωρίς πάθος, καθοδηγείται μόνο από την ματαιοδοξία, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί σε κακή διακυβέρνηση.


Από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεστε;

Η γιαγιά κατάγεται από την Κόρινθο. ¨Έμαθα τα πρώτα ελληνικά από την γιαγιά και τον παππού μου και έπειτα συνέχισα στο σχολείο, αν και δυστυχώς τα προγράμματα ελληνικών δεν έχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση και συχνά διακόπτονται. Μιλάω απότιστα ελληνικά και ξαφνιάζω ακόμα και Έλληνες πρώτης γενιάς, που βλέπουν έναν χαρακτηριστικό Άγγλο – Σάξονα να μιλάει τόσο καλά. Η αδελφή της γιαγιάς μου ζει ακόμα στην Κόρινθο και ελπίζω όταν ολοκληρώσω τα μαθήματα μου να την επισκεφτώ μαζί με τη γιαγιά μου.

Τι γνωρίζετε για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ποια γνώμη έχει ο μέσος Αυστραλός;

Ξέρω πως η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την Ισπανία και την Ιρλανδία, ειδικά στην εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών. Ο μέσος Αυστραλός νιώθει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, καθώς εδώ ζούνε χιλιάδες Έλληνες μετανάστες που έχουν συνεισφέρει στην οικονομία της χώρας. Η πλειονότητα της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας θεωρεί πως η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται στη διαφθορά, τη γραφειοκρατία και την απροθυμία του Έλληνα να πληρώνει τους φόρους του.

Ποιες θα ήταν οι πρώτες σας ενέργειες αν είχατε εκλεγεί στην Ελλάδα;

Θα διενεργούσα άμεσα επίσημη ανάκριση για τα αίτια της οικονομικής κρίσης και τα αποτελέσματα θα ήταν δημόσια και ανοιχτά για όλους, ώστε να μάθει ο μέσος Έλληνας ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση. Η επόμενη κίνησή μου θα ήταν να διερευνήσω όλους τους τρόπους και να εντείνω τις προσπάθειες για να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο σπίτι τους, στην Αθήνα, κάτι που πάντα ήθελε η σπουδαία Μελίνα Μερκούρη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

israel_syria

Ο υπουργός Περιφερειακής Συνεργασίας της κυβέρνησης του Λικούντ, ο Τσαχί Χανέγκμπι, αναφερόταν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία, στα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη γειτονική Συρία