Η Κίνα μετέφερε για πρώτη φορά βομβαρδιστικά στη Νότια Κινεζική Θάλασσα

Η Κίνα μετέφερε για πρώτη φορά βομβαρδιστικά στη Νότια Κινεζική Θάλασσα

Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ - Βίντεο από την προσγείωση ενός H-6K το νησί Woody - Από το σημείο που μεταφέρθηκαν μπορούν να πλήξουν στόχους στη Βόρεια Αυστραλία και αμερικανικές βάσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό

chi19-main
Σαφές μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις υπόλοιπες χώρες που αμφισβητούν το καθεστώς στη Νότια Κινεζική Θάλασσα έστειλε η ηγεσία της Κίνας, μεταφέροντας για πρώτη φορά βομβαρδιστικά H-6K στην περιοχή.

Η Κίνα έχει κατασκευάσει πλωτά νησιά στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, μεταφέροντας μεγάλο μέρος του τεράστιου στόλου που διαθέτει, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο τις περιοχές που εκείνη θεωρεί ως κινεζική επικράτεια.

chi19-map


Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δεν θέλησε να γνωστοποιήσει στο πότε μεταφέρθηκαν εκεί τα βομβαρδιστικά, τόνισε ωστόσο, ότι στόχος τους είναι να λάβουν μέρος σε άσκηση για τον βομβαρδισμό στόχων στη θάλασσα.

Βίντεο που δημοσίευσαν κινεζικά Μέσα, δείχνει ένα H-6K να προσγειώνεται στο νησί Woody, τη θαλάσσια περιοχή του οποίου διεκδικούν τόσο το Βιετνάμ, όσο και η Ταϊβάν.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με αναλυτές, από το σημείο που μεταφέρθηκαν τα κινεζικά βομβαρδιστικά, μπορούν να πλήξουν στόχους σε περιοχές της Βόρειας Αυστραλίας, αλλά και αμερικανικές βάσεις στον ειρηνικό ωκεανό.

Πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στη θέση τους για τη Νότια Κινεζική Θάλασσα, την οποία θεωρούν ελεύθερη και προσβάσιμη ζώνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης