Ιράκ: Διαφθορά, οικονομική ανάπτυξη και τήρηση νόμου, οι προκλήσεις της νέας κυβέρνησης

iraq_097

 «Βασικές αποστολές της κυβέρνησης είναι ν’ αντιμετωπίσει την διαφθορά... αλλά και ν’ αρχίσει την οικοδόμηση ενός νέου κράτους που θα διέπεται από τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Χάλεντ αλ-Ομπέιντι

Η μάχη κατά της διαφθοράς και υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και η τήρηση του νόμου και της τάξης, είναι οι κύριες προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση του Ιράκ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας, Χάλεντ αλ-Ομπέιντι.

Ο ίδιος, είναι ένας από τους ηγέτες της παράταξης «Συμμαχία Νίκης» του πρωθυπουργού Χαϊντάρ Αλ Αμπάντι, που είναι μία από τις σιιτικές πολιτικές συμμαχίες, που έλαβαν μέρος στις σημερινές εκλογές.

«Πιστεύω πως μία από τις βασικές αποστολές της κυβέρνησης είναι ν’ αντιμετωπίσει την διαφθορά, που αποτελεί την ουσιαστική αιτία κατάρρευσης του ιρακινού κράτους, να διασφαλίσει την τήρηση της τάξης, αλλά και ν’ αρχίσει την οικοδόμηση ενός νέου κράτους που θα διέπεται από την τήρηση των νόμων, αλλά και τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Udo

Η οικονομική κρίση είναι κατά τον κ. Μπούλμαν, πρόεδρο της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτέλεσμα «της ανισομερούς κατανομής των κερδών σε παγκόσμιο επίπεδο και γι' αυτό απαιτείται να εισαχθεί φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Πρέπει να φορολογηθεί το διεθνές κεφάλαιο, ώστε να χρηματοδοτήσουμε αντίστοιχες πολιτικές και να σώσουμε τον πλανήτη»

di_maio

Δεν θέλησε να αναφερθεί, πάντως σε ακριβή στοιχεία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επέμεινε ότι χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος της χώρας θα αρχίσει να μειώνεται