Σομαλία: Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ λιθοβόλησε μέχρι θανάτου γυναίκα με... 11 συζύγους

Σομαλία: Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ λιθοβόλησε μέχρι θανάτου γυναίκα με... 11 συζύγους

Η ισλαμιστική οργάνωση, που διατηρεί δεσμούς με την αλ Κάιντα, εφαρμόζει μια σκληρή εκδοχή του νόμου της σαρία

so_09
Είχε παντρευτεί 11 συζύγους χωρίς να πάρει διαζύγιο από κανέναν και το πλήρωσε με τη ζωή της. Η Shukri Abdullahi Warsame από τη βόρεια πόλη της Σομαλίας Σαμπλάλε καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού από τοπικό δικαστήριο με την κατηγορία της «πολυανδρίας». Στην πόλη εφαρμόζεται αυστηρή εκδοχή του νόμου της σαρία από την ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που έχει την έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.

Η άτυχη γυναίκα θάφτηκε μέχρι τον λαιμό και μαχητές της αλ Σεμπάμπ άρχισαν να την λιθοβολούν μέχρι θανάτου, όπως ανέφεραν κάτοικοι της πόλης. Ο Mohamed Abu Usama, κυβερνήτης της πόλης και στέλεχος της αλ Σεμπάμπ, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters: «Η Shukri Abdullahi και εννέα από τους συζύγους της οδηγήθηκαν στο δικαστήριο μαζί με τον νόμιμο σύζυγό της και ο καθένας από αυτούς έλεγε πως αυτή είναι η γυναίκα του».

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο η πολυανδρία, το να έχει δηλαδή μια γυναίκα περισσότερους από έναν συζύγους, είναι παράνομη ενώ στους άνδρες επιτρέπεται να παντρεύονται μέχρι και τέσσερις συζύγους. Το διαζύγιο επιτρέπεται σε άνδρες και γυναίκες αλλά οι γυναίκες για να χωρίσουν θα πρέπει να έχουν την συναίνεση του συζύγου τους. Αν αυτός δεν συμφωνεί, τότε οφείλουν να απευθυνθούν σε θρησκευτικό δικαστήριο.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα, ελέγχει μεγάλα τμήματα της Σομαλίας και από το 2007 προσπαθεί να ανατρέψει την αδύναμη κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης