Ημέρα πένθους στις Φιλιππίνες

Ημέρα πένθους στις Φιλιππίνες

Οι αρχές στις Φιλιππίνες έθεσαν σε διαθεσιμότητα τέσσερις αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης των τουριστών από το Χονγκ Κονγκ. Σήμερα οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια και γραφεία των Φιλιππίνων σε ένδειξη πένθους για τους οκτώ νεκρούς στη Μανίλα.

Ημέρα πένθους στις Φιλιππίνες
Οι αρχές στις Φιλιππίνες έθεσαν σε διαθεσιμότητα τέσσερις αξιωματικούς της αστυνομίας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης των τουριστών από το Χονγκ Κονγκ που κρατούσε ομήρους μέσα σε λεωφορείο ένας πρώην αστυνομικός.

Η επιχείρηση απέτυχε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ όμηροι και ο δράστης.

 "Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής της αστυνομίας, Αγκριμέρο Κρουζ.

 Όπως είπε ο Κρουζ, από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων προέκυψε ότι οι πέντε τουρίστες κατέληξαν από τραύματα που προκλήθηκαν από σφαίρες, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι σφαίρες προήλθαν από όπλο της αστυνομίας ή του δράστη.

Σήμερα οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια και γραφεία των Φιλιππίνων σε ένδειξη πένθους για τους οκτώ νεκρούς στη Μανίλα.
Κλείσιμο

Ο πρόεδρος Μπενίνιο Ακίνο κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους , ενώ διατάχθηκε η διεξαγωγή έρευνας για την αποτυχία της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων και όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέσε Ρομπρέντο, τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε μία ή δύο εβδομάδες.

Αργά σήμερα θα επιστρέψουν στο Χονγκ Κονγκ οι επιζήσαντες της κρίσης και οι σοροί των ομήρων εν μέσω ανησυχιών για πιθανά αντίποινα κατά των χιλιάδων φιλιππινέζων που εργάζονται εκεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης