Σκόπια: Επενδύσεις 100 εκατ. δολαρίων στη φαρμακευτική κάνναβη περιμένει ο Ζάεφ

cannabis

Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας είναι έτοιμη να παραχωρήσει επτά άδειες για την παραγωγή λαδιού και τέσσερις ή πέντε για το διαδικαστικό κομμάτι

Το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων υπολογίζει να προσελκύσει από επενδύσεις στην παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Η παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης νομιμοποιήθηκε στα Σκόπια το 2016 και η πατέντα του ειδικού λαδιού που παράγεται βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στην αγορά.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι έτοιμη να παραχωρήσει επτά άδειες για παραγωγή λαδιού από κάνναβη και τέσσερις ή πέντε άδειες για το διαδικαστικό στάδιο.

Επίσης, υπάρχει πλάνο εξαγωγής στεγνής κάνναβης στην Πολωνία και τη Γερμανία, προκειμένου εκεί να γίνει η κατάλληλη επεξεργασία για την παραγωγή του φαρμακευτικού λαδιού.

Το σχέδιο αξιοποίησης της κάνναβης και η επεξεργασία της για φαρμακευτικά προϊόντα, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από Σκοπιανούς επιχειρηματίες, όσο και από ξένα funds, τα οποία θέλουν να επενδύσουν.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

οοο

Άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη! Έξυπνοι οι Σκοπιανοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

refiu_2

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε ευθύνες στους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς που θέλουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «ανοιχτά σύνορα κι αυτό σημαίνει ανθρώπους που θα πνίγονται»

4