Επίθεση Ραούλ Κάστρο σε Τραμπ για «νεοαποικιοκρατική» εξωτερική πολιτική

Επίθεση Ραούλ Κάστρο σε Τραμπ για «νεοαποικιοκρατική» εξωτερική πολιτική

Δριμεία κριτική από τον απερχόμενο πρόεδρο της Κούβας μόλις παρέδωσε τα ηνία της χώρας – Θα αποσυρθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος το 2021

castro_raul_1
Με επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία της χώρας του στον Μιγκέλ Ντίαζ- Κανέλ ο απερχόμενος πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.

Ο Κάστρο τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική του Αμερικανού προέδρου είναι «νεο-αποικιοκρατική» και τιμωρεί αδίκως εμπορικούς εταίρους όπως η Κίνα και η Ευρώπη. Επίσης, ανέφερε, επιδιώκει να απομονώσει την Κούβα και τους συμμάχους της.

Ο Κουβανός ηγέτης σημείωσε ότι η έλευση του Τραμπ στο Λευκό Οίκο ανέτρεψε τις σχέσεις Αβάνας-Ουάσινγκτον, που διακρίνονται πλέον από έναν επιθετικό κι απειλητικό τόνο.

Διαφορετική ήταν η προσέγγισή του για τη Ρωσία, με τον Κάστρο να επισημαίνει ότι οι διμερείς σχέσεις αναπτύσσονται σε κάθε επίπεδο.

Ναι στις μεταρρυθμίσεις

Στον τομέα της οικονομίας, ο απερχόμενος πρόεδρος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην σοσιαλιστική οικονομία, αλλά επισήμανε ότι το σχέδιο να ενώσει τα δύο νομίσματα της χώρας προκαλεί «πονοκέφαλο».

Επιπλέον, ο 86χρονος Κάστρο επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματός το 2021.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης