Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο Μαραθώνιο του Λονδίνου

Το γεγονός θα γίνει την επομένη των 92ων γενεθλίων της – Τα βραβεία θα δώσει ο πρίγκιπας Χάρι 

queen_elizabeth
Για πρώτη φορά εδώ και 66 χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ θα δώσει την εκκίνηση του Μαραθωνίου του Λονδίνου, πατώντας ένα κουμπί από τον πύργο του Ουίνδσορ.

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή, 22 Απριλίου, μία ημέρα μετά την επέτειο των 92 χρόνων από τη γέννηση της Ελισάβετ, ενώ τα βραβεία θα απονείμει ο πρίγκιπας Χάρι.

«Νιώθουμε μεγάλη τιμή που η βασίλισσα αποδέχτηκε την πρόσκληση να δώσει προσωπικά την εκκίνηση του Μαραθωνίου 2018», δήλωσε ο Τζον Σπάρλινγκ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, υπενθυμίζοντας ότι το γεγονός γίνεται 110 χρόνια μετά το Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 1908, την εκκίνηση του οποίου κήρυξε η πριγκίπισσα Μέρι, γιαγιά της Ελισάβετ.

Πάνω από 40.000 δρομείς

Μπροστά από το Round Tower στο Κάστρο του Ουίνδσορ, που απέχει περίπου 40 χλμ. από το Λονδίνο, θα στηθεί μια εξέδρα.

Η βασίλισσα θα δώσει την εκκίνηση στους περίπου 40.000 δρομείς, που θα τρέξουν μια διαδρομή 42.195 χιλιομέτρων. Η σύντομη τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά σε οθόνες που θα παρακολουθούν οι δρομείς που βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης.

Πέρυσι, η εκκίνηση είχε δοθεί από τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι και τη δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ. Οι τρεις τους υποστήριζαν όσους έτρεχαν με τα χρώματα της εκστρατείας τους «Heads Together», στόχος της οποίας είναι να πάψουν οι ψυχικές ασθένειες να είναι στίγμα. Στον Μαραθώνιο αυτόν συγκεντρώθηκε το ποσό ρεκόρ των 61,5 εκατομμυρίων στερλινών, ήτοι περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκε για το σκοπό αυτό.

Τα βραβεία θα δώσει ο πρίγκιπας Χάρι

Κλείσιμο
Φέτος τα βραβεία θα απονεμηθούν από τον πρίγκιπα Χάρι, προστάτη του Φιλανθρωπικού Ταμείου του Μαραθωνίου του Λονδίνου. Ο πρίγκιπας θα συναντήσει επίσης αντιπροσωπεία εθελοντών και μελών της φιλανθρωπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης St. John Ambulance, αποστολή της οποίας είναι η παροχή εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες στη Βρετανία. Η St. John Ambulance προσφέρει τις υπηρεσίες της κάθε χρόνο στον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Για τρίτη φορά από το 1981 η εκκίνηση γίνεται από μέλος της βασιλικής οικογένειας

Είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού που καθιερώθηκε το 1981, που μέλος της βασιλικής οικογένειας δίνει την εκκίνηση του Μαραθωνίου. Η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα έδωσε την εκκίνηση του Μαραθωνίου του Λονδίνου το 1988.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης