Αυτός είναι ο νέος πύραυλος των ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκε στη Συρία

Αυτός είναι ο νέος πύραυλος των ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκε στη Συρία

Ο πύραυλος αέρος-εδάφους JASSM-ER είναι "αόρατος" και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες

jass
Ο διακλαδικός πύραυλος αέρος-αέρος μακρού πλήγματος (“JASSM”) – Διευρυμένου Βεληνεκούς (“ER”) της “Lockheed Martin” πέτυχε την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα με το “F-15E Strike Eagle”, που πετάει από την Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) και άλλες Αεροπορίες συμμαχικών χωρών.

Ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα πρόσφατα πυραυλικά χτυπήματα, κάνοντας "ντεμπούτο" στη Συρία, ήταν ο πρώτος πύραυλος που ενσωματώθηκε ποτέ σε μια πλατφόρμα «UAI”. Το γραφείο “Seek Eagle” της Αεροπορίας των ΗΠΑ ηγήθηκε της ενοποίησης των “JASSM-ER” και “JASSM” με το “F-15E Strike Eagle”.

Lockheed Martin's JASSM ER Now Fully Operational on F-15E Strike Eagle


Οπλισμένοι με κεφαλή διάτρησης έκρηξης-θραυσμάτων, οι “JASSM-ER” και “JASSM” μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μοιράζονται τις ίδιες πανίσχυρες δυνατότητες και “αόρατα” χαρακτηριστικά, αν και ο “JASSM-ER” διαθέτει μεγαλύτερη από δυόμιση φορές το βεληνεκές του “JASSM” για επαυξημένη απόσταση προσβολής. Οι εν λόγω εξαιρετικά ακριβείς πύραυλοι κρούζ διαθέτουν επίσης έναν ανιχνευτή υπέρυθρων και “GPS” ενισχυμένης αντίστασης στις παρεμβολές για την κίνηση προς συγκεκριμένα σημεία των στόχων.

Κλείσιμο
Αποτελεσματικός εναντίον στόχων υψηλής αξίας, καλά οχυρωμένων, σταθερών και κινούμενων στόχων, ο “JASSM-ER” ενσωματώνεται επίσης στο “B1-B” και επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης στο “F-16C/D” και την εσωτερικές αποθήκες και πτέρυγες του “B-52H”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης