Αυτός είναι ο νέος πύραυλος των ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκε στη Συρία

jass

Ο πύραυλος αέρος-εδάφους JASSM-ER είναι "αόρατος" και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες

Ο διακλαδικός πύραυλος αέρος-αέρος μακρού πλήγματος (“JASSM”) – Διευρυμένου Βεληνεκούς (“ER”) της “Lockheed Martin” πέτυχε την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα με το “F-15E Strike Eagle”, που πετάει από την Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) και άλλες Αεροπορίες συμμαχικών χωρών.

Ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα πρόσφατα πυραυλικά χτυπήματα, κάνοντας "ντεμπούτο" στη Συρία, ήταν ο πρώτος πύραυλος που ενσωματώθηκε ποτέ σε μια πλατφόρμα «UAI”. Το γραφείο “Seek Eagle” της Αεροπορίας των ΗΠΑ ηγήθηκε της ενοποίησης των “JASSM-ER” και “JASSM” με το “F-15E Strike Eagle”.

Lockheed Martin's JASSM ER Now Fully Operational on F-15E Strike Eagle


Οπλισμένοι με κεφαλή διάτρησης έκρηξης-θραυσμάτων, οι “JASSM-ER” και “JASSM” μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μοιράζονται τις ίδιες πανίσχυρες δυνατότητες και “αόρατα” χαρακτηριστικά, αν και ο “JASSM-ER” διαθέτει μεγαλύτερη από δυόμιση φορές το βεληνεκές του “JASSM” για επαυξημένη απόσταση προσβολής. Οι εν λόγω εξαιρετικά ακριβείς πύραυλοι κρούζ διαθέτουν επίσης έναν ανιχνευτή υπέρυθρων και “GPS” ενισχυμένης αντίστασης στις παρεμβολές για την κίνηση προς συγκεκριμένα σημεία των στόχων.

Αποτελεσματικός εναντίον στόχων υψηλής αξίας, καλά οχυρωμένων, σταθερών και κινούμενων στόχων, ο “JASSM-ER” ενσωματώνεται επίσης στο “B1-B” και επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης στο “F-16C/D” και την εσωτερικές αποθήκες και πτέρυγες του “B-52H”.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γανυμήδης

GPS ενισχυμένο σε αντίσταση παρεμβολών δεν υπάρχει! Σήμερα οι μοντέρνοι πύραυλοι για να αποφύγουν τις παρεμβολές χρησιμοποιούν μεταβαλλόμενη συχνότητα επικοινωνίας, δηλαδή αυτόματα εντοπίζουν την συχνότητα λήψης και εκπομπής, που είναι ελεύθερες παρεμβολών στέλνοντας κωδικοποιημένο σήμα στον δορυφόρο, οποίος συντονίζεται για την λήψη και εκπομπή δεδομένων! Δηλαδή χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο σύστημα όπως η κινητή τηλεφωνία! Όταν όμως είναι γνωστή η θέση του δορυφόρου η δορυφόρων, είναι εύκολη η παρεμβολή, με σάρωση μεγάλου φάσματος συχνοτήτων μέσω υψηλής ισχύος πομπών, με κατευθυνόμενες κεραίες!

Ναι,

να τους στειλουν ευχαριστηρια επιστολη που τους επελεξαν για το ντεμπουτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αρχειο_ληψης

Σε ερώτηση κατά πόσον στηρίζει τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο Μάτις απάντησε στους δημοσιογράφους: «Θεωρούμε το ΝΑΤΟ ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της Ευρώπης μέσα στην σφαίρα ασφαλείας και στηρίζουμε απόλυτα τα κράτη να κάνουν περισσότερα για να φέρουν το φορτίο»

European_Parliament

Σε μια μη νομοθετική έκθεση που εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία στην τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντάξει οδηγία σχετικά με τα ελάχιστα πρότυπα για τις μειονότητες στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την πρόληψη των διακρίσεων κατά των μειονοτήτων

kas1

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν αργά σήμερα τις επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους από την Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ  - Ο Εμανουέλ Μακρόν  «καταδίκασε έντονα την εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς» προς το Ισραήλ