Κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων η συχνότερη απάτη στις επιχειρήσεις

fraud

Η διαφθορά αποτελεί τη συχνότερη μορφή απάτης (Fraud) σύμφωνα με την εκτενή έρευνα παγκόσμιας εμβέλειας "2018 Report to the Nations"

Η Απάτη ή Fraud αποτελεί ένα φαινόμενο που μαστίζει όλους τους επαγγελματικούς χώρους ανεξαιρέτως, σύμφωνα με την παγκόσμιας εμβέλειας έρευνα σχετικά με το φαινόμενο της απάτης, “2018 Report to the Nations”, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από το Association of Certified Fraud Examiners.

Το φαινόμενο, μόνο για τις υποθέσεις που καταγράφονται στην έρευνα, είχε ως αποτέλεσμα απώλειες μεγαλύτερες των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως.

Όπως και στις προηγούμενες αντίστοιχες έρευνες του ACFE, την πρώτη θέση ως προς τον αριθμό περιπτώσεων απάτης κατέχει η κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων, που οφείλεται σε ανώτατα στελέχη, διευθυντές και υπαλλήλους επιχειρήσεων, ενώ η μορφή της που συναντάμε συχνότερα είναι διαφθορά.

Αναλυτικότερη παρουσίαση των ευρημάτων και των λοιπών θεμάτων που αναδεικνύονται μέσα από το “2018 Report to the Nations” θα γίνει, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στο, διεθνούς εμβέλειας, ετήσιο συνέδριο του Hellenic Association of Certified Fraud Examiners, του Ελληνικού παραρτήματος του ACFE που γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.

Σημειώνεται πως έρευνα, η οποία είναι η δέκατη σε σειρά που πραγματοποιεί το Association of Certified Fraud Examiners, αναφέρεται σε 2.690 πραγματικές περιπτώσεις απάτης που εξιχνιάστηκαν από Certified Fraud Examiners σε 125 χώρες και 23 διαφορετικούς κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gkremos_dogs_1

Το βίντεο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο - Κύμα οργής από χρήστες του διαδικτύου, πολιτικούς, Ισπανούς καλλιτέχνες και φιλοζωικές οργανώσεις -  Έκκληση να αλλάξει η νομοθεσία για το κυνήγι

5