Trader που έχασε 10.000.0000 σε Bitcoin απειλεί να αυτοκτονήσει

Trader που έχασε 10.000.0000 σε Bitcoin απειλεί να αυτοκτονήσει

Ο άντρας στήθηκε έξω από τα γραφεία του διαδικτυακού ανταλλακτηρίου και απείλησε να καταναλώσει θανατηφόρο χλώριο εάν δεν επιστραφούν τα χρήματα του

bitcoin
Όπως μεταδίδει το Coin Panda, ένας trader εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφέια της OKEx και απειλούσε να αυτοκτονήσει πίνοντας χλώριο.

Σημειώνεται ότι το OKEx αποτελεί το κορυφαίο ανταλλακτήριο για Bitcoin, Ethereum και τα συμβόλαια τους (futures). Τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς εικάζεται πως οι συναλλαγές Bitcoin στην πλατφόρμα υπέστησαν εξαιρετικά έντονη χειραγώγηση (manipulation), με αποτέλεσμα ασυνήθιστα υψηλή (ακόμα και για τα κρυπτονομίσματα) μεταβλητότητα στις τιμές.

Αυτό προκάλεσε τη ραγδαία πτώση έως και 40% των τιμών των futures του Bitcoin, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν εντολές stop loss από μερικούς trader. Οι εντολές αυτές ενεργοποιούνται αυτόματα, και έχουν ως σκοπό την προστασία του εκάστοτε επενδυτή από αιφνιδιαστικές μεταβολές στην αγορά, συνήθως όταν ο ίδιος κοιμάται.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση, η αυτόματη εντολή είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια σχεδόν 10 εκατ. δολαρίων σε bitcoin για τον συγκεκριμένο trader, γεγονός που τον οδήγησε στην απόπειρα αυτοκτονίας.



Η εταιρεία δεν έχει ακόμα σχολιάσει την υπόθεση, ωστόσο έχει υποσχθεί ότι θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης και σε αυτήν την περίπτωση θα ανακαλέσει όλες τις νετολές που σχετίστηκαν με αυτήν.




Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης