Τέλος βάζουν τα Σκόπια στην παραγωγή ταινίας για τον Μέγα Αλέξανδρο

Τέλος βάζουν τα Σκόπια στην παραγωγή ταινίας για τον Μέγα Αλέξανδρο

Όπως είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Γκρούεφσκι

alexandross
Στα χνάρια του Όλιβερ Στόουν και της ταινίας του «Αλέξανδρος» (2004) επιχείρησαν να προχωρήσουν τα Σκόπια, με τη φιλόδοξη παραγωγή προπαγανδιστικής κινηματογραφικής ταινίας, που όπως φαίνεται όμως έμεινε τελικά στα χαρτιά.

Με τελευταία του απόφαση, το νέο Δ.Σ. του Κινηματογραφικού Οργανισμού των Σκοπίων, έβαλε τέλος στο φιλόδοξο project της προηγουμένης κυβέρνησης Γκρούεφσκι, για την παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας, με θέμα τον … Μέγα Αλέξανδρο. «Ο τελευταίος κρίκος μιας προσπάθειας να αναστηθεί ο μύθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ταινία που επρόκειτο να απεικονίσει την ιστορία του τεραστίου μεγέθους πολεμιστή, με τίτλο «Αλέξανδρος», έσπασε μετά από την καταγγελία της σύμβασης από το Δ.Σ. του Οργανισμού Κινηματογράφου» αναφέρει δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων makfax.mk, το οποίο επισημαίνει πως η συγκεκριμένη παραγωγή εντασσόταν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προπαγανδιστικού σχεδιασμού με στόχο την προώθηση της «αρχαιομακεδονικής» ιστορίας των Σκοπίων και όχι μόνο.

Το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Κινηματογράφου, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, φιλόδοξες παραγωγές εκατομμυρίων ευρώ, που μοναδικό στόχο είχαν να προωθήσουν το «αρχαιομακεδονικό» ιδεολόγημα που επιχείρησε αυθαίρετα να επιβάλλει στη σλαβική πλειοψηφία, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Што е Македонија?

«Τέλος» και στην σαπουνόπερα αλά … Σκόπια

Τον περασμένο Νοέμβριο, «κόπηκε» -πριν καν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο- η σαπουνόπερα «Μακεδονία», για την οποία υπήρχε φιλοδοξία να διανεμηθεί σε όλον τον κόσμο κατά το παράδειγμα της Τουρκίας. Το συνολικό κόστος της παραγωγής θα άγγιζε τα 4,6 εκ. ευρώ.

Η παραγωγή της επίμαχης σαπουνόπερας, είχε ανατεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στην εταιρεία «Jadran Film», με έδρα το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, που θεωρείται από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς οργανισμούς στη Ν.Α. Ευρώπη από την εποχή της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Όπως είχε ανακοινωθεί, η σαπουνόπερα αλά … Σκόπια, είχε ήδη κλείσει συμφωνίες προβολής σε τηλεοπτικούς σταθμούς εννέα χωρών του εξωτερικού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το σενάριο, ένας Αμερικανός ερευνητής ταξιδεύει στα Σκόπια, για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τον τοπικό πληθυσμό. Στη διάρκεια της παραμονής του ερωτεύεται μια Σκοπιανή και την παντρεύεται … Συνέχεια όμως δεν υπήρξε, αφού η φιλόδοξη προπαγανδιστική υπερ-παραγωγή «κόπηκε» από τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια. Το μόνο που έμεινε πίσω, είναι το τρέιλερ της σειράς που θυμίζει δακρύβρεχτες μεξικανικές σαπουνόπερες.

Πληροφορίες από : echedoros-a.gr, makfax.mk, skopjeinfo.mk
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης