ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ απειλούν ξανά να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ απειλούν ξανά να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Όταν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταχειρίζεται το Ισραήλ χειρότερα από τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Συρία, είναι το ίδιο το Συμβούλιο που γίνεται ανόητο και ανάξιο του ονόματός του», κατήγγειλε η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απείλησε εκ νέου, την Παρασκευή, ότι θα αποχωρήσει από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, διαμηνύοντας πως χάνει την υπομονή της, μετά την απόφαση του οργάνου αυτού με έδρα τη Γενεύη να υιοθετήσει πέντε νέες αποφάσεις που καταδικάζουν το Ισραήλ, σύμμαχο της Ουάσινγκτον.

«Όταν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταχειρίζεται το Ισραήλ χειρότερα από τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Συρία, είναι το ίδιο το Συμβούλιο που γίνεται ανόητο και ανάξιο του ονόματός του», κατήγγειλε η Νίκι Χέιλι, πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της.

Η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος επιτίμησε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζοντας πως επιδεικνύει χονδροειδή «προκατάληψη σε βάρος του Ισραήλ».

 Στην ανακοίνωση της, η Χέιλι στηλιτεύει ιδίως το ότι το Συμβούλιο έχει υιοθετήσει πέντε αποφάσεις σε βάρος του Ισραήλ, αλλά μόνο μία σε βάρος της Βόρειας Κορέας, μία σε βάρος του Ιράν και μία σε βάρος της Συρίας.

«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη», προειδοποίησε η Χέιλι. «Οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές) ενέργειες δείχνουν καθαρά ότι ο οργανισμός δεν έχει την αξιοπιστία που απαιτείται για να είναι αληθινός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έκρινε η ίδια.

Η αμερικανίδα πρεσβεύτρια στα Ηνωμένα Έθνη έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Συμβούλιο, που έχει 47 μέλη και ιδρύθηκε το 2006 για να προωθεί και να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς.

Η νέα απειλή της Χέιλι ότι η Ουάσινγκτον θα βροντήξει την πόρτα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διατυπώθηκε μετά τον διορισμό του Τζον Μπόλτον, νεοσυντηρητικού γερακιού, στο αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ο μεγιστάνας των ακινήτων εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την Ουνέσκο -την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών- έχουν μειώσει δραστικά τη συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό του ΟΗΕ κι έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

may87

Η αίτηση που καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, προσέλκυσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς υπογραφών που έχει καταγραφεί στην ιστορία

merkel_juncker_macron

Στόχος είναι να «βρεθούν σημεία σύγκλισης ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα» σε ζητήματα όπως είναι η πολυμερής συνεργασία και η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα

may0

Αν το Κοινοβούλιο της Βρετανίας εγκρίνει, την επόμενη εβδομάδα, την Συμφωνία Αποχώρησης, τότε οι «27» θα προσφέρουν αναβολή του Brexit έως τις 22 Μαΐου - Εάν καταψηφίσει τη Συμφωνία, τότε το Λονδίνο θα πρέπει να ενημερώσει την ΕΕ, μέχρι τις 12 Απριλίου, για το αν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή ευρωεκλογών - Μόνο τότε θα εξετάσει η ΕΕ μια μεγαλύτερη παράταση

mad98

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε  ότι ο Ρομπέρτο Μαρέρο συνδέεται με έναν υποτιθέμενο «πυρήνα τρομοκρατών» που σχεδίαζε επιθέσεις ενάντια σε υψηλά ιστάμενες πολιτικές προσωπικότητες