Τουρκία: Πρεμιέρα ταινίας για το Αφρίν λίγο μετά την κατάληψή του!

Τουρκία: Πρεμιέρα ταινίας για το Αφρίν λίγο μετά την κατάληψή του!

Το σενάριο της ταινίας είχε την έγκριση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του τουρκικού υπουργείου Άμυνας


Τουρκία: Πρεμιέρα ταινίας για το Αφρίν λίγο μετά την κατάληψή του!
Με τον τίτλο «Μπορντο-μπερέδες: Αφρίν» (Bordo Bereliler: Afrin) έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους της γειτονικής χώρας μια ταινία πατριωτικού περιεχομένου, που περιγράφει τις μάχες μεταξύ Τούρκων κομάντο και ντόπιων μαχητών στην πόλη της βορειοδυτικής Συρίας.

Αν και οι τουρκικές δυνάμεις κατόρθωσαν να μπουν στην πόλη, που αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού ((YPG), το πρωί της περασμένης Κυριακής, η ταινία η οποία εξυμνεί τις τουρκικές επιχειρήσεις στο Αφρίν σε αντίθεση με την διεθνή κριτική, έκανε πρεμιέρα την Τρίτη το βράδυ ανατρέποντας την ρήση πως «ο κινηματογράφος αντιγράφει τη ζωή».

Κλείσιμο


Εκατοντάδες θεατές επισκέφθηκαν τους κινηματογράφους της Κωνσταντινούπολης για να παρακολουθήσουν την ταινία, το σενάριο της οποίας απηχεί τις πραγματικές ανησυχίες της γειτονικής χώρας για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το σενάριο, Τούρκοι κομάντο μπαίνουν στη συριακή πόλη για να πάρουν μια πυρηνική κεφαλή που οι ΗΠΑ είχαν στείλει στις Μονάδες Προστασίας του Λαού ((YPG) για τον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αλλά αυτή, τελικά, καταλήγει να χρησιμοποιείται κατά της
Τουρκίας.



Ο σκηνοθέτης Ερχάν Μπαϊτιμούρ δήλωσε πως ήταν τυχαίο το ό,τι η πρεμιέρα της ταινίας του την Τρίτη σχεδόν συνέπεσε χρονικά με την κατάκτηση του Αφρίν από τα τουρκικά στρατεύματα την Κυριακή. Ο ίδιος, υποστήριξε πως τα γυρίσματα της ταινίας, που έγιναν στην Προύσα, είχαν ξεκινήσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων στο Αφρίν τον Ιανουάριο.

Το σενάριο της ταινίας είχε την έγκριση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης ενώ δύο τοπικές βιομηχανίες όπλων παρείχαν στους συντελεστές αληθινό οπλισμό. 

Ο Τούρκος πρωταγωνιστής Μπαλαμίρ Εμρέν δήλωσε: «Τα γυρίσματα ήταν αρκετά δύσκολα. Επειδή υπήρχαν πραγματικά όπλα και το βάρος τους ήταν, επίσης, αληθινό. Κατανοούμε πολύ καλά τους στρατιώτες μας που βρίσκονται εκεί».

Ανάμεσα στους θεατές που πήγαν να δουν την ταινία στην πρεμιέρα της Τρίτης ήταν και πολλές οικογένειες, που είχαν ντύσει τα παιδιά τους με στολές μπορντο-μπερέδων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης