Πάπας Φραγκίσκος: Να μην φοβούνται τα τατουάζ οι νέοι ιερείς

Πάπας Φραγκίσκος: Να μην φοβούνται τα τατουάζ οι νέοι ιερείς

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κάλεσε τους ιερείς να μην προσεγγίζουν με φόβο τα τατουάζ - «Ακόμη και σε πράγματα που δεν είναι τόσο καλά,α υπάρχει κάτι που θα μας οδηγήσει στην αλήθεια»

Πάπας Φραγκίσκος: Να μην φοβούνται τα τατουάζ οι νέοι ιερείς
«Μην φοβάστε τα τατουάζ», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, καλώντας τους ιερείς να τα χρησιμοποιούν για να ενθαρρύνουν το διάλογο. 

«Με τους νέους ανθρώπους δεν πρέπει κανείς να φοβάται. Ποτέ. Επειδή πάντα, ακόμη και πίσω από πράγματα που δεν είναι τόσο καλά, υπάρχει κάτι που θα μας οδηγήσει σε κάποια αλήθεια», ανέφερε, ξαφνιάζοντας το ακροατήριο. 

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σημείωσε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα «υπερβολής», όταν η άνθρωποι καλύπτουν το σώμα τους, όμως δεν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα με τα τατουάζ. 

«Τα τατουάζ συχνά συμβολίζουν συμμετοχή σε μία κοινότητα. Εσύ, νεαρέ άνδρα, που έχεις κάνει ένα τέτοιο τατουάζ, τι προσδοκείς; Σε αυτό το τατουάζ, σε ποια κοινότητα εκφράζεσαι ότι μετέχεις;», ανέφερε. 

Τα σχόλιά του μεταφέρθηκαν από την ιστοσελίδα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και αφορούσαν σε ερωτήσεις που απάντησε ο Ποντίφικας για ζητήματα που αφορούν στη νέα γενιά. 
Κλείσιμο

Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας θα επισκεφθεί τον Αύγουστο την Ιρλανδία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης