Βρετανία: Εγκατέλειψαν το Λονδίνο οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν

Βρετανία: Εγκατέλειψαν το Λονδίνο οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν

Οι απελαθέντες μαζί με τις οικογένειές τους επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία με διπλωματικές πινακίδες – Επέστρεψαν στη Ρωσία με κρατικό αεροσκάφος που εκτέλεσε ειδικό δρομολόγιο – Η απέλασή τους έγινε στο πλαίσιο της υπόθεσης Σκριπάλ

Στη Μόσχα επιστρέφουν οι διπλωμάτες που απελάθηκαν, στο πλαίσιο των μέτρων που πήρε η βρετανική κυβέρνηση μετά την επίθεση με νευρολυτικό παράγοντα στον πρώην πράκτορα της Ρωσίας, Σεργκέι Σκριπάλ. 

Μετά και την εκπνοή της διορίας που ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, περίπου 80 άτομα, δηλαδή ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους, εγκατέλειψαν την πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο. Πολλοί εξ' αυτών, είχαν τις βαλίτσες στο χέρι. Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών παιδιά, επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία, που έφεραν πινακίδες του διπλωματικού σώματος, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. 


Η επιστροφή τους προς τη Μόσχα γίνεται με ένα αεροσκάφος Ιλιούσιν-96. Στο αεροσκάφος αναγράφεται η λέξη «Ρωσία και υπάρχει η ρωσική σημαία. Οι διπλωμάτες επιστρέψουν με ειδικό δρομολόγιο από τη Μόσχα στο Λονδίνο. 

Νέα συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας 

Η αποχώρηση των διπλωματών, που απέλασε η βρετανική κυβέρνηση, γίνεται παράλληλα με την σύγκληση νέου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας από την Τερέζα Μέι. Αντικείμενο συζήτησης είναι τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας. 
Οι έρευνες θα συνεχιστούν 

Πάντως, η έρευνα δεν αναμένεται να τελειώσει άμεσα. Σύμφωνα με το νέο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, η διερεύνηση της υπόθεσης μπορεί να διαρκέσει για μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

donald

«Πόλεμο των άστρων» αλά Ρόναλντ Ρήγκαν επιθυμεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας ένα φιλόδοξο εξοπλιστικό πρόγραμμα με ασπίδα προστασίας στο διάστημα. Για ουτοπικό στόχο μιλούν πολιτικοί επιστήμονες