Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης, δύο μαθητές τραυματίες

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης, δύο μαθητές τραυματίες

Συναγερμός σήμανε σε Λύκειο του Μέριλαντ όταν ένας μαθητής πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο συμφοιτητές του - Εξουδετερώθηκε από το φρουρό του σχολικού συγκροτήματος - Το κτίριο αποκλείστηκε και οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο 

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Νεκρός ο δράστης, δύο μαθητές τραυματίες
Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης που εκδηλώθηκε σε λύκειο στην πόλη Γκρέιτ Μιλς του Μέριλαντ, που δέχθηκε τα πυρά του ένοπλου φρουρού του σχολικού συγκροτήματος. 

Ο δράστης, σύμφωνα με αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας, είναι μαθητής, που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δύο συμμαθητές του. Στη συνέχεια, εξουδετερώθηκε, καθώς ένας φρουρός ασφαλείας του συγκροτήματος τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε. 

Η μαθήτρια νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο μαθητής σε «σταθερή» κατάσταση. 

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα

Κλείσιμο
Ο δράστης πυροβόλησε έναν μαθητή και μια μαθήτρια του Λυκείου. Στη συνέχεια ένας φρουρός ασφαλείας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενόπλου, όπως περιέγραψε ο σερίφης της κομητείας Τίμοθι Κάμερον στο MSNBC. Και οι τρεις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, συμπλήρωσε ο Κάμερον, προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζουμε τη σχέση τους, δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα».

Νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Η εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη είπε ότι από το περιστατικό δεν υπήρξαν απώλειες ζωής, ωστόσο σύμφωνα με το MSNBC, οι τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο. 



Όλα ξεκίνησαν λίγο αφότου χτύπησε το κουδούνι της πρώτης ώρας, όταν στο σημείο ακούστηκαν πυροβολισμοί. 

Ο μαθητής του σχολείου Τζόναθαν Φριζ είπε στο CNN ότι πάνω από επτά άτομα τραυματίστηκαν και ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν ανάμεσα στις 8.15-8.20 τοπική ώρα, λίγο αφότου ξεκίνησαν τα μαθήματα.  «Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο», πρόσθεσε. 


Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο τοπικός σερίφης, που με μήνυμά του στο twitter, κάλεσε τους γονείς να μην μεταβούν στο σχολείο. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το περιστατικό «έχει περιοριστεί». Παράλληλα, στο σημείο έχουν μεταβεί αξιωματικοί του FBI της Βαλτιμόρης. 



Η τοπική διεύθυνση ανακοίνωσε λίγο μετά τους πυροβολισμούς ότι ο σερίφης μετέβη στο σημείο και ότι το περιστατικό τέθηκε υπό έλεγχο. Το σχολείο έκλεισε, ενώ ζητήθηκε από τους γονείς να μην πάνε στο σχολείο. Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε το σημείο που θα γινόταν η επανένωση των μαθητών με τις οικογένειές τους. 



Το σχολείο έχει 1.600 μαθητές και βρίσκεται μόλις 110 χιλιόμετρα νότια της Ουάσινγκτον. 

Λίγο καιρό πριν, σε σχολείο της Φλόριντα, ο 19χρονος πρώην μαθητής Νίκολας Κρουζ εισέβαλε στο σχολείο και σκότωσε 17 άτομα. 

«Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς» ζήτησε μια μαθήτρια 

Την ίδια ώρα, μία μαθήτρια, η Μόλι Ντέιβις, με αναρτήσεις της στο twitter έδινε τη δική της μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν στο σχολείο, λίγο αφότου χτύπησε το κουδούνι της πρώτης ώρας. 

«Δεν πιστεύεις ποτέ ότι θα είναι το σχολείο σου, αλλά είναι. Το Γκρέιτ Μιλς είναι ένα καταπληκτικό σχολείο, που είμαι περήφανη που παρακολουθώ. Γιατί εμάς», ήταν ένα από τα μηνύματά της. 


 
Λίγο νωρίτερα, είχε γράψει ότι το σχολείο της αποκλείστηκε λόγω απειλής, με τις φήμες τότε να μιλούν για ένα νεκρό. «Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε η μαθήτρια. 


Πλέον, η κοπέλα μπήκε στο λεωφορείο. »Μόλις επιβιβάστηκα στο λεωφορείο για να φύγω από το σχολείο και πηγαίνουμε στο σημείο συνάντησης με τους γονείς. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν τόσα να πω, αλλά δεν μπορώ να βρω τις σωστές λέξεις. Εύχομαι όλα να ήταν διαφορετικά», έγραψε. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης