Αφγανιστάν: Τρεις άνθρωποι νεκροί από βόμβα σε μοτοσικλέτα

Αφγανιστάν: Τρεις άνθρωποι νεκροί από βόμβα σε μοτοσικλέτα

Από τη βόμβα τραυματίστηκαν οκτώ άτομα – Ο πρώην διοικητής δεν τραυματίστηκε – Ακόμη δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από βόμβα που τοποθετήθηκε σε μοτοσικλέτα στην πόλη Τζαλαλαμπάντ στο Αφγανιστάν. 

Η έκρηξη έγινε έξω από χώρο όπου διεξαγόταν συγκέντρωση ενός πρώην διοικητή των εξεγερμένων, ο οποίος συνήψε συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση πέρυσι. 

Η έκρηξη σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά το τέλος της συγκέντρωσης, κι ενώ ο κόσμος έφευγε από το σημείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη,  Αταχουλάχ Χογκιανί. Ο πρώην διοικητής, Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, δεν τραυματίστηκε. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της έκρηξης. 

Ο Χεκματιάρ, μια σημαντική φυσιογνωμία στην πολύχρονη σύγκρουση στο Αφγανιστάν που ήταν πρωθυπουργός για μία περίοδο στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου τη δεκαετία του 1990, τα τελευταία χρόνια είχε συμμαχήσει με τους Ταλιμπάν.

Επέστρεψε στην Καμπούλ πέρυσι βάσει μιας συμφωνίας ειρήνης με την κυβέρνηση, ως επικεφαλής του ισχυρού κόμματός του, Χιζμπ ι-Ισλάμι.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τζαλαλαμπάντ, μοιράζεται μακρά και πορώδη σύνορα με το Πακιστάν και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θερμοκήπιο μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και τους Ταλιμπάν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erd_usa

Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν πλήγμα στις ισορροπίες στην περιοχή και την ειρήνη μεταξύ των λαών, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλάση στα εδάφη της Συρίας, δίχως την έγκριση της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ