Αντεπίθεση της Μόσχας στον Βρετανό υπουργό Άμυνας: Είναι χυδαίος και διανοητικά ανεπαρκής

Αντεπίθεση της Μόσχας στον Βρετανό υπουργό Άμυνας: Είναι χυδαίος και διανοητικά ανεπαρκής

Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε εχθές ο Γουίλιαμσον θυμίζουν «γύναιο» και ντροπιάζουν τη χώρα του, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα η Μόσχα μετά τις χθεσινές εμπρηστικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος δήλωσε σίγουρος για την ενοχή της Ρωσίας στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκρίπαλ, και της κόρης του.

Σε μια δήλωση που συζητήθηκε πολύ και κατηγορήθηκε ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά, ο Γκάβιν Γουίλιαμσον χαρακτήρισε «απολύτως ειδεχθή και απαράδεκτα όσα έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι». «Ειλικρινά, η Ρωσία θα πρέπει να το βουλώσει και να φύγει», είπε με έμφαση ο Βρετανός υπουργός, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τη ρωσική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απάντησε σήμερα στον ίδιο τόνο, λέγοντας ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε εχθές ο Γουίλιαμσον θυμίζουν «γύναιο» και ντροπιάζουν τη χώρα του. 

Οι προσβολές όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο Ιγκόρ Κονασένκοβ τόνισε ότι η συμπεριφορά του Βρετανού υπουργού είναι εφηβική και επιπλέον αποδεικνύει ότι ο ίδιος είναι διανοητικά ανεπαρκής.

«Η Ρωσία έχει αναπτύξει ανοσία στο γεγονός ότι το Λονδίνο την κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει. Όσο για τα άξεστα σχόλια του υπουργού, φαίνεται ότι είναι το μόνο πράγμα που διαθέτουν σε αφθονία οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις», συμπλήρωσε ο Κονασένκοβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού αναφέρθηκε σήμερα από το Καζακστάν και ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε «αμόρφωτο» τον Γουίλιαμσον.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Ρωσία

....μια ταλαιπωρη χώρα με ανύπαρκτη δημοκρατική παράδοση, πάντα υποτονική οικονομία, και μάλλον κατώτερης ποιότητα και χωρίς υψηλή τεχνολογία στρατό, με τεχνολογία κλεμμένη απο τη δύση...ούτε ένα αυτοκίνητο της προκοπής δεν μπορεί να παράγει...μία χώρα που έχει απομονωθεί λόγω οργανωμένης και δολοφονικής απάτης, ακόμα και στα σπορ....και όμως πολλοί έλληνες επιμένουν σε θεωρίες συνομωσίας, και ένα ανεξήγητο κακομοίρικο θαυμασμό.

Ετ

Έχετε πλάκα εδώ μέσα με τον τρόπο που ανυψώνετε τη Ρωσία και τη θεωρείτε μεγάλη και τρανή. Ένας παρηκμασμένος λαός φτωχομπινέδων. ΑΕΠ της Ρωσίας λίγο κάτω από της Ισπανίας και περίπου το μισό της Καλιφόρνιας. Αμυντικές δαπάνες περίπου το 10% των ΗΠΑ και ένα ελάχιστο ποσοστό των χωρών του ΝΑΤΟ. Απλά χρησιμοποιεί επιθετική ρητορική, όπως όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα, βλ. Σαντάμ Χουσεν στο παρελθόν και Βορειοκορεάτες σήμερα. Μάλλον σας έχει θολώσει το μυαλό το όραμα του μαρμαρωμένου βασιλιά.

@Ετ

Ποιοί ανυψώνουνε τη Ρωσία αγαπητέ όμως; 3 είδη Ελληνάρα: κλούβια χρυσαύγουλα, ορθόδοξες θεούσες (και των δύο φύλων) που ακόμα νομίζουν ότι το Πουτιναριό είναι χριστιανός, και πρώην κομμουνιστές με το γνωστό κόμπλεξ κατωτερότητας για τη Δύση. Ανθρωπάκια ανάξια λόγου δηλαδή.

Ετ

Σύμφωνοι για χρυσαυγίτες και θεούσες. Αυτός ο Λαφαζάνης όμως τι έχει μέσα στο κεφάλι του, όταν προσπαθούσε να μας βγάλει από την Ευρώπη και να μας φέρει στην αγκαλιά της Ρωσίας; Είναι τόσο ανιστόρητος και δεν καταλάβαινε τι εθνικές συμφορές θα ακολουθούσαν; Αλλά κι αν ακόμα το έκανε για λόγους ιδεοληψίας, είναι δυνατό να μην κατάλαβε ποτέ ότι η Ρωσία δεν είναι κομμουνιστική από το 1990 και μετά;

@Ετ

Πολύ λογική η απορία! Και φυσικά η Ρωσία έχει πάψει να είναι κομμουνιστική μετά τη δεκαετία του 90. Όμως ας μπούμε στη θέση του Λαφαζάνη, ενός ανθρώπου στα 60 του με κύρια παιδεία την πλύση εγκεφάλου της ΚΝΕ (από το Μαθηματικό πέρασε και δεν ακούμπησε...). Θα ήταν ποτέ δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να συνομιλήσει σοβαρά με την ΕΕ και τη Δύση γενικότερα; Απλώς διάλεξε τον συνομιλητή που μέσα στο μυαλουδάκι του ήταν κοντύτερα πολιτισμικά. Τον λιγότερο "διαβολικό νεοφιλελεύθερο"...

zz

προσ ( ) . Και μεγάλη είναι και τρανή η Ρωσσία , αρέσει η όχι αυτό είναι , το ΑΕΠ της Ρωσσίας μετριέται σε Ρούβλια και όχι Δολάρια και Ευρω , έχει βλέπεις δικό της εθνικό νόμισμα σε σχέση με κάτι ζητιάνους , μη προσπαθείς να θολώσεις τα νερά με ανακρίβειες και ψέμα , σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς , η Δύση φουσκώνει τα πολεμικά προϊόντα της , ενώ η Ρωσσία με το 10% του στρατιωτικού προϋπολογισμού των διαφημιζόμενων ΗΠΑ κάνει καλλίτερα όπλα , όποτε ηρέμησε μη μας πάθεις κάτι και σε χάσουμε ,σε ότι αφορά τους (φτωχομπινέδες) Ρώσσους , έχουν αγοράσει την μίση Κρήτη και Βόρειο Ελλάδα Χαλκιδική , άσε που παρακαλάμε αυτούς τους (φτωχομπινέδες) να μας προτιμήσουν ως τουριστική χώρα για να δουλεύουν μερικά άτομα σαν εσένα , σε ότι αφορά την ρητορική , η Ρώσσοι πάντα είχανε χαμηλών τόνων ρητορική , οι Δυτικοί είναι εκείνοι που σκούζουν συνέχεια διότι δεν μπορούν να φτάσουν την (φτωχομπινέδικη) Ρωσσία στην δύναμη , σχετικά με το καθεστώς , καθεστώτα έχει άλλου και όχι στην σημερινή Ρωσσία , καθεστώτα έχει σε μερικές χώρες (κυρίως στις Ανατολικοευρωπαϊκές ) της ΕΕ με εγκάθετους πολιτικούς στην εξουσία απευθείας από τις ΗΠΑ , με την ίδια λογική καθεστώς είναι και στην Γερμανία με την Μερκελ που εκλέχτηκε 4φορα στην καγκελαρία , σε ότι αφορά τον μαρμαρωμένο βασιλιά , όσους Ρώσσους και αν ρωτήσεις ιδέα δεν έχουν για αυτόν , το παραμύθι είναι αμιγώς δικό μας ΕΛΛΗΝΙΚΟ . Άντε για ανοιχτομάτη αναλυτή .

@zz

Πώς πάει η υγρασία στα ανήλιαγα υπόγεια της Ρωσικής πρεσβείας, γνωστέ και μη εξαιρεταίε, ΖΖ; Άκουσα ότι το πρόβλημα δεν έχε λυθεί ακόμα, αληθεύει; Ακόμα σε ρούβλια πληρώνουνε ή το γύρισαν σε είδος;

@zz

Το μόνο θετικό συμπέρασμα που βγαίνει από αυτά που γράφεις είναι ότι δεν είσαι τρολ πληρωμένο από τη ρωσική πρεσβεία γιατί αυτά κάνουν πιο σοβαρή προπαγάνδα και δεν γράφουν τις δικές σου ασυναρτησίες. Κορυφαίο αυτό που γράφεις ότι έχουν χαμηλό ΑΕΠ γιατί το μετράνε σε ρούβλια. Λες και δεν υπάρχουν συναλλαγματικές ισοτιμίες για να γίνει η σύγκριση. Κι όσο για το μαρμαρωμένο βασιλιά ξεχάστε τον και θυμηθείτε τι ζημιές μας έχουν κάνει οι Ρώσοι στη Μακεδονία με την ιδέα της Μεγάλης Βουλγαρίας που την εμπνεύστηκαν οι ίδιοι.

μεγαλι προβλημα η συμορια

του put in κ ο Σουλτάνος.....

dodo

Τι έχετ πάθει όλοι εναντίον των Αγγλων? Σαν πολύ ύποπτο μου φαίνεται.

Αγύριγο κεφάλι

Θαυμάζω αυτήν την Χώρα, την Αγγλία.__________Ξέρει το πότε θα ..."μιλήσει"!_________Και το ΤΙ θα πει, κάθε φορά!..___________Μα πιό πολύ την θαυμάζω, διότι είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ Χώρα στον κόσμο ΜΕΤΑ την Υπερδύναμη ΗΠΑ που μεθοδικά έχει από ΠΡΙΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ τα πάντα!..___________Τίποτα το τυχαίο. __________Δεν σύρεται και Δεν φέρεται από τα καθ ημέραν γεγονότα, ώστε να υφίσταται καθημερινά στραπάτσα, σαν τους ...Έλληνες!..___Αλλά και οι Αγγλοσάξωνες και που δεν έχουν διαπρέψει. ΠΡΩΤΟΙ στις εξερευνήσεις του κόσμου. ΠΡΩΤΟΙ στις Θάλασσες και στους ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ Χάρτες! ΠΡΩΤΟΙ στις πιό αντίξοες συνθήκες πολύ μακριά από την Πατρίδα τους. ΠΡΩΤΟΙ στο Έβερεστ, ΠΡΩΤΟΙ στους Πόλους, ΠΡΩΤΟΙ (έστω και ως αποικιοκράτες) να ΤΙΘΑΣΣΕΥΣΟΥΝ λαούς Ημι-Άγριους. Ξέρεις τι είναι να πας στις Ινδίες ΤΟΤΕ τον περασμένο αιώνα- όταν ΚΑΙ Σήμερα γιά εμάς τους Έλληνες φαντάζει ακόμη ΑΠΡΟΣΙΤΗ- και να βάλλεις στην γραμμή ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ λαών. Και αυτοί στο τέλος να ΣΕ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ και να θέλουν να μείνουν στην ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ σου; ΠΡΩΤΟΙ στις Επιστήμες, ΠΡΩΤΟΙ στην λογοτεχνία, ΠΡΩΤΟΙ στην Ποίηση, ΠΡΩΤΟΙ στις συνθήκες Ιατρικής! Μα ΕΥΓΕΝΕΙΣ και ΠΛΥΜΕΝΟΙ πάντα. Αυτοί οι ΑΔΥΝΑΜΟΙ σαν σιλουέττες μα και ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΙ απόγονοι των Δρυίδων!___Εκτίμηση μου προς την Μεγάλη Βρετανία λόγω πατριωτικής ΜΕΙΟΝΕΞΙΑΣ και κακής συμπεριφοράς συμπατριωτών; ______Μπορεί!..

ΓκαΓκα - βιν Γουίλιαμσον

Μπράβο παιδί μου! Τηρείς όλες τις προϋποθέσεις να προσληφθείς σε Βρετανικό τσίρκο. Θα σε βάλουμε να κάνεις νούμερο με Ρώσικες αρκούδες (που θα τις έχουμε ΚΑΤΑΧΑΠΑΚΩΣΕΙ προηγουμένως χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς). Το ηθικό των Πακιστ.....Εεεεε συγνώμη των πολιτών μας, θα σκαρφαλώσει στα ουράνια!

Φ;

ΑΓΓΛΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΛΩΝΕΙ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Αγύριγο κεφάλι

Ελληναρά! Με αυτήν την παντοτινή Κακομοιριά θα μείνεις!______Τις υποτιμητικές μπάτσες που τρως εσύ ο ...straight Eλληναράς από ΟΛΟΥΣ τους ξένους και που ΔΕΝ προλαβαίνεις να τις ...μετράς, ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ δύστυχε!..

@Φ; 16/03/2018 16:22

Αυτός το κανελώνει και εσύ το τρως, έτσιιιι;

Bill

ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΡΟΖΟΥΛΙ .....ΤΡΑΙΝΑΚΙ Ή ΚΑΒΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

234Κ

Αυτός είναι χειρότερος απ τον δικό μας το χοντρό ! Το σύμφωνο των γερακιών του ΝΑΤΟ Προσπαθουν πάντως να δημιουργήσουν θέμα λόγω εκλογών .

...

Και ποιος μου λέει εμένα ότι αυτούς τους Ρώσους διπλούς πράκτορες δεν τους σκοτώνουν οι ίδιοι οι Άγγλοι, για τον άλφα ή βήτα λόγο; Λες και δεν ξέρουμε τα βρώμικα παιχνίδια κατασκοπίας των Εγγλέζων, αιώνες τώρα... Πάντως το τρελό αγόρι είναι λίγο τσιριμπίμ τσιριμπόμ, εδώ που τα λέμε...

ΝοτιοΕλλαδίτης

Oι ΒΡΙΣΙΕΣ δεν ενισχύουν τις θέσεις εκείνου που τις εκστομίζει. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ μόνο, ΘΕΛΟΥΜΕ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1EV6BD

«Η ακύρωση του Brexit θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά... σε ολόκληρη τη δημοκρατική διαδικασία» δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας - Είμαι αποφασισμένη να φτάσω στο τέλος, ξεκαθάρισε, θέτοντας τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους

salvini000

Η εισαγγελία του Παλέρμο είχε ξεκινήσει έρευνα για στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη κράτηση προσώπων κατά του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, διότι για 10 ημέρες δεν έδινε άδεια αποβίβασης σε 170 πρόσφυγες

orban34

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε πως το κόμμα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι το ΕΛΚ πήρε τη "σωστή απόφαση" προκειμένου να διατηρήσει την "ενότητά" του ενόψει Ευρωεκλογών

milano_bus

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το θρίλερ με τους μαθητές - Μαθητής κατάφερε να ειδοποιήσει μέσω κινητού τους γονείς του, οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία - 24 άτομα στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

8
porsche_workers

Έως και 9.700 ευρώ μπόνους θα λάβουν με την εκκαθάριση του Απριλίου οι εργαζόμενοι - Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 4% το 2018, διπλασίασε το έμψυχο δυναμικό της σε σχέση με το 2012 και ετοιμάζεται για 1.500 προσλήψεις επιπλέον