Ιταλία: Πυρετώδεις διεργασίες για την εκλογή των νέων προέδρων βουλής και γερουσίας

Ιταλία: Πυρετώδεις διεργασίες για την εκλογή των νέων προέδρων βουλής και γερουσίας

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις τονίζουν ότι οι επαφές αυτές αφορούν μόνον τα δυο θεσμικά αξιώματα των επικεφαλής της γερουσίας και της βουλής, και δεν σχετίζονται με τυχόν συμμαχίες για τον μελλοντικό σχηματισμό κυβέρνησης

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες, χθες βράδυ, με τον υποψήφιο πρωθυπουργό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, με τον προσωρινό γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Μαουρίτσιο Μαρτίνα και με τον Πιέτρο Γκράσσο, επικεφαλής του αριστερού κινήματος Ελεύθεροι και Ίσοι. 

Κύριο αντικείμενο τον συνομιλιών, ήταν η διαδικασία εκλογής των νέων προέδρων βουλής και γερουσίας. Οι ψηφοφορίες, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Μαρτίου. Ο Λουίτζι Ντι Μάιο επανέλαβε ότι ως πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, το κίνημα Πέντε Αστέρων έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την προεδρία της βουλής. Θα πρέπει να εξακριβωθεί αν η Λέγκα θα θελήσει να εξασφαλίσει την προεδρία της γερουσίας, ή αν, για το αξίωμα αυτό, θα επιλεγεί, τελικά, κάποιο στέλεχος της κεντροαριστεράς.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις τονίζουν ότι οι επαφές αυτές αφορούν μόνον τα δυο θεσμικά αξιώματα των επικεφαλής της γερουσίας και της βουλής, και δεν σχετίζονται με τυχόν συμμαχίες για τον μελλοντικό σχηματισμό κυβέρνησης. Μέρος των σχολιαστών, όμως, εκτιμά ότι θα μπορούσε να προκύψει, ενδεχομένως, και ένας ευρύτερος πολιτικός διάλογος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

saudi_2

Weam Al Dakheel «έγραψε ιστορία» - Θετική η ανταπόκριση από τους χρήστες του Twitter - Είχε εργαστεί στο παρελθόν ως ρεπόρτερ στο NBC Arabia και ως παρουσιάστρια στο κανάλι Al-Arab News Channel του Μπαχρέιν