Δραματική έκκληση της Γαλλίας στη Ρωσία: Μπορείτε να σταματήσετε «το λουτρό αίματος» στη Συρία

Δραματική έκκληση της Γαλλίας στη Ρωσία: Μπορείτε να σταματήσετε «το λουτρό αίματος» στη Συρία

«Ξέρουμε ότι η Ρωσία, δεδομένης της επιρροής της στο καθεστώς και της συμμετοχής της στις επιχειρήσεις, έχει τη δυνατότητα να πείσει το καθεστώς» δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να φροντίσει "να σταματήσει το λουτρό αίματος" στη Συρία, όπως δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας που είναι αφιερωμένη στο γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται η εκεχειρία στη χώρα αυτή.

"Η Ρωσία μπορεί να σταματήσει το λουτρό αίματος. Ξέρουμε ότι η Ρωσία, δεδομένης της επιρροής της στο καθεστώς και της συμμετοχής της στις επιχειρήσεις, έχει τη δυνατότητα να πείσει το καθεστώς, ασκώντας όλες τις αναγκαίες πιέσεις, για να σταματήσει αυτή η χερσαία και αεροπορική επίθεση" εναντίον της Ανατολικής Γούτας, είπε στους δημοσιογράφους ο Ντελάτρ.

"Είναι φυσικό σήμερα, σε αυτό το στάδιο της κρίσης, τα βλέμματα να στρέφονται" προς τη Ρωσία, επέμεινε. "Η απόφαση 2401 δεν έχει εφαρμοστεί, δύο εβδομάδες αφότου έγινε δεκτή ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Η χερσαία και αεροπορική επίθεση του καθεστώτος συνεχίζεται μέσα σε μια κόλαση φωτιάς. Οι άμαχοι δεν είναι παράπλευες απώλειες αλλά στόχοι αυτής της επίθεσης", επέμεινε.

Η Γαλλία, εξήγησε ο διπλωμάτης, θέλει "συγκεκριμένα μέτρα", αρχής γενομένης από την "αποχώρηση των τρομοκρατών μαχητών από τη Γούτα" με την "ενεργή βοήθεια του ΟΗΕ". "Πέρα απ' αυτό, μας χρειάζεται ένας ισχυρός μηχανισμός για να παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τη διακοπή των εχθροπραξιών, την απομάκρυνση των τραυματιών, τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας", κατέληξε ο Ντελάτρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20835511

Η Ουάσινγκτον επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Βενεζουέλας και των θυγατρικών της – Αιτία των κυρώσεων ήταν η σύλληψη ενός συμβούλου του Χουάν Γκουαϊδό