Δικαστής σε Τραμπ: Μην μπλοκάρεις τους χρήστες στο twitter, να τους βάλεις σε σίγαση

Δικαστής σε Τραμπ: Μην μπλοκάρεις τους χρήστες στο twitter, να τους βάλεις σε σίγαση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται συμβουλές για το πώς να αντιδρά στα κοινωνικά δίκτυα – Επτά αμερικανοί προσέφυγαν επειδή τους είχε μπλοκάρει

Μπορεί ένας αμερικανός πρόεδρος να μπλοκάρει τους οπαδούς του στο twitter; Τεχνικά του παρέχεται η δυνατότητα που άλλωστε έχουν όλοι οι χρήστες. Όμως πρακτικά, το θέμα απασχολεί την αμερικανική δικαιοσύνη, που καλείται να αποφανθεί επί μηνύσεων. 

Μία δικαστής στη Νέα Υόρκη συνέστησε στον Ντόναλντ Τραμπ να μην μπλοκάρει τους χρήστες που τον βρίζουν, αλλά να ενεργοποιεί την επιλογή «σίγαση». 

Η σύσταση ήρθε μετά τις μηνύσεις επτά πολιτών ,που προσέφυγαν στα δικαστήρια επειδή ο πρόεδρος Τραμπ τους μπλόκαρε από το προφίλ του και ως εκ τούτου δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των αναρτήσεών του, επειδή έγραψαν κοροϊδευτικά ή επικριτικά σχόλια. Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. 

Ωστόσο, η δικαστής Ναόμι Ρέις Βούκγουολντ συνέστησε την επιλογή της σίγασης, σε χρήστες που θεωρεί ότι είναι προσβλητικοί, καθώς όπως είπε, μπορεί απλώς να μην ακούει τι λένε. 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο επίσης προκαλεί κριτική, καθώς η σίγαση είναι μονόπλευρη. Ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει και να απαντά στις αναρτήσεις του αμερικανού προέδρου, ωστόσο δεν θα συμβαίνει το αντίθετο. 

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίζει με ποιον θα αλληλεπιδρά στο twitter. Από την άλλη, η δικηγόρος των πολιτών που προσέφυγαν υποστηρίζει ότι ο Τραμπ τους μπλόκαρε «απλά επειδή του ασκούσαν κριτική», γεγονός που συνιστά διάκριση που παραβιάζει την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που εγγυάται την ελευθερία του λόγου. 

Πάντως, οι δικηγόροι και από τις δύο πλευρές, ανακοίνωσαν ότι θα σκεφτούν την επιλογή της σίγασης ως πιθανή λύση για τη μήνυση. «Εάν υπάρχει ένας συμβιβασμός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών, συνήθως είναι ο πιο σοφός τρόπος να προχωρήσει κανείς» είπε η δικαστής στο τέλος της συνεδρίασης. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δημήτρης

Εγώ πάντως στη θέση του, θα έστελνα και το FBI μια βόλτα από τα σπίτια τους και θα έπαιρνα και τα pc τους για έλεγχο λόγω υπόνοιας για τρομοκρατία, έτσι για την αλητεία. Που θα του πουν οι καραγκιόζηδες και πως θα διαχειριστεί τους λογαριασμούς του στα social. Και είμαι και με τους Δημοκρατικούς ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NSpsGQ5y

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους