Δικαστής σε Τραμπ: Μην μπλοκάρεις τους χρήστες στο twitter, να τους βάλεις σε σίγαση

Δικαστής σε Τραμπ: Μην μπλοκάρεις τους χρήστες στο twitter, να τους βάλεις σε σίγαση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται συμβουλές για το πώς να αντιδρά στα κοινωνικά δίκτυα – Επτά αμερικανοί προσέφυγαν επειδή τους είχε μπλοκάρει

Δικαστής σε Τραμπ: Μην μπλοκάρεις τους χρήστες στο twitter, να τους βάλεις σε σίγαση
Μπορεί ένας αμερικανός πρόεδρος να μπλοκάρει τους οπαδούς του στο twitter; Τεχνικά του παρέχεται η δυνατότητα που άλλωστε έχουν όλοι οι χρήστες. Όμως πρακτικά, το θέμα απασχολεί την αμερικανική δικαιοσύνη, που καλείται να αποφανθεί επί μηνύσεων. 

Μία δικαστής στη Νέα Υόρκη συνέστησε στον Ντόναλντ Τραμπ να μην μπλοκάρει τους χρήστες που τον βρίζουν, αλλά να ενεργοποιεί την επιλογή «σίγαση». 

Η σύσταση ήρθε μετά τις μηνύσεις επτά πολιτών ,που προσέφυγαν στα δικαστήρια επειδή ο πρόεδρος Τραμπ τους μπλόκαρε από το προφίλ του και ως εκ τούτου δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των αναρτήσεών του, επειδή έγραψαν κοροϊδευτικά ή επικριτικά σχόλια. Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. 

Ωστόσο, η δικαστής Ναόμι Ρέις Βούκγουολντ συνέστησε την επιλογή της σίγασης, σε χρήστες που θεωρεί ότι είναι προσβλητικοί, καθώς όπως είπε, μπορεί απλώς να μην ακούει τι λένε. 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο επίσης προκαλεί κριτική, καθώς η σίγαση είναι μονόπλευρη. Ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει και να απαντά στις αναρτήσεις του αμερικανού προέδρου, ωστόσο δεν θα συμβαίνει το αντίθετο. 
Κλείσιμο

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίζει με ποιον θα αλληλεπιδρά στο twitter. Από την άλλη, η δικηγόρος των πολιτών που προσέφυγαν υποστηρίζει ότι ο Τραμπ τους μπλόκαρε «απλά επειδή του ασκούσαν κριτική», γεγονός που συνιστά διάκριση που παραβιάζει την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που εγγυάται την ελευθερία του λόγου. 

Πάντως, οι δικηγόροι και από τις δύο πλευρές, ανακοίνωσαν ότι θα σκεφτούν την επιλογή της σίγασης ως πιθανή λύση για τη μήνυση. «Εάν υπάρχει ένας συμβιβασμός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών, συνήθως είναι ο πιο σοφός τρόπος να προχωρήσει κανείς» είπε η δικαστής στο τέλος της συνεδρίασης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης