Συρία: Νέες καταγγελίες για επίθεση με χημικά - 30 άτομα στο νοσοκομείο

Συρία: Νέες καταγγελίες για επίθεση με χημικά - 30 άτομα στο νοσοκομείο

Λίγες ώρες μετά τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ανατολική Γούτα - Αντίδραση από το Κρεμλίνο: «Προπαγάνδα κατά του Άσαντ»

Ο τελευταίος έλεγχος που διενεργήθηκε αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, εναντίον πληθυσμών που πρόσκεινται στις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, δεν απέδειξε την ορθότητα των καταγγελιών. Ωστόσο, τη Δευτέρα άλλα 30 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα έντονης δηλητηρίασης, λίγη ώρα μετά το βομβαρδισμό που προηγήθηκε σε περιοχές στην Ανατολική Γούτα.

Τις καταγγελίες έκαναν τα μέλη της οργάνωσης «White Helmets», υποστηρίζοντας πως η επίθεση με χημικά πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hammuriyeh, λίγη ώρα μετά τη διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας των διεθνών οργανισμών στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως αναφέρουν, οι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν παρουσίασαν συμπτώματα από εισπνοή αερίου χλωρίνης. Αν επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ, θα πρόκειται για την 8η επίθεση με χημικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Τη νοσηλεία με συμπτώματα δηλητηρίασης επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τονίζοντας σε δήλωση του εκπροσώπου του ότι 18 άτομα παρουσίασαν μεγάλες δυσκολίες στην αναπνοή και άλλα 12 νοσηλεύτηκαν με ηπιότερα συμπτώματα, αλλά σίγουρα με δηλητηρίαση από αέριο χλωρίνης.

Τον περασμένο μήνα, ένα παιδί έχασε τη ζωή του και άλλα 13 άτομα νοσηλεύτηκαν με δηλητηρίαση, μετά από βομβαρδισμό του συριακού καθεστώτος στο χωριό al-Shifuniyah.

Η ρωσική κυβέρνηση αντέδρασε στις κατηγορίες, επαναλαμβάνοντας ότι οι διεθνείς οργανισμοί δεν εντόπισαν ίχνη χημικής επίθεσης κατά τον έλεγχο που διενήργησαν τα τελευταία 24ωρα. «Η προπαγάνδα εναντίον της συριακής ηγεσίας συνεχίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

may87

Η αίτηση που καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, προσέλκυσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς υπογραφών που έχει καταγραφεί στην ιστορία

merkel_juncker_macron

Στόχος είναι να «βρεθούν σημεία σύγκλισης ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα» σε ζητήματα όπως είναι η πολυμερής συνεργασία και η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα

may0

Αν το Κοινοβούλιο της Βρετανίας εγκρίνει, την επόμενη εβδομάδα, την Συμφωνία Αποχώρησης, τότε οι «27» θα προσφέρουν αναβολή του Brexit έως τις 22 Μαΐου - Εάν καταψηφίσει τη Συμφωνία, τότε το Λονδίνο θα πρέπει να ενημερώσει την ΕΕ, μέχρι τις 12 Απριλίου, για το αν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή ευρωεκλογών - Μόνο τότε θα εξετάσει η ΕΕ μια μεγαλύτερη παράταση

mad98

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε  ότι ο Ρομπέρτο Μαρέρο συνδέεται με έναν υποτιθέμενο «πυρήνα τρομοκρατών» που σχεδίαζε επιθέσεις ενάντια σε υψηλά ιστάμενες πολιτικές προσωπικότητες