Μπριζίτ Μακρόν: Θερμή υποδοχή από μικρές χορεύτριες στην Τυνησία

Μπριζίτ Μακρόν: Θερμή υποδοχή από μικρές χορεύτριες στην Τυνησία

Επίσημη επίσκεψη στην Τυνησία για τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν με στόχο την στήριξη στην «ευαίσθητη» δημοκρατία της αφρικανικής χώρας

Μπριζίτ Μακρόν: Θερμή υποδοχή από μικρές χορεύτριες στην Τυνησία
Με στόχο να στηρίξει τη δημοκρατία στην Τυνησία, μετά τις πρόσφατες αναταραχές, ταξίδεψε στην αφρικανική χώρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπριζίτ, τον υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, τον υπουργό Παιδείας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ και με επιχειρηματίες, όπως ο Στεφάν Ρισάρ του οργανισμού Orange και ο Ξαβιέ Νιέλ του ομίλου επιχειρήσεων Iliad.

Ο Γάλλος πρόεδρος και η συνοδεία του έφθασαν το απόγευμα της Τετάρτης στην Τύνιδα.
Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τυνήσιο ομόλογό του Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι και τον πρωθυπουργό Γιούσεφ Σαχέντ. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τους δύο άντρες ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει μια σειρά οικονομικών και πολιτιστικών συμφωνιών.

Κλείσιμο


Ο Μακρόν, που θα επισκεφθεί και τη βουλή, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν τον Ιανουάριο σε δέκα πόλεις κατά της λιτότητας και κατά της αύξησης στις τιμές των προϊόντων, αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας τρία πράγματα. Την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, την απασχόληση των νέων και την αύξηση των επενδύσεων σε  τομείς του μέλλοντος, όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι νέες τεχνολογίες.



Πάντως, ο Μακρόν έχει δηλώσει πως «η χώρα πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει ένας πιο ελκυστικός προορισμός για τις ξένες  επενδύσεις»«Η σχέση με την Τυνησία είναι προτεραιότητα καθώς οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικοί», είχε τονίσει ο Μακρόν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν συναντήθηκε με τον Τυνήσιο πρόεδρο στο Μέγαρο των Ηλυσίων.



Όσο για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, η Μπριζίτ Μακρόν δέχτηκε ένα θερμό καλωσόρισμα από μικρές χορεύτριες σε κέντρο νεότητας που επισκέφθηκε σε προάστιο της Τύνιδας. Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τα νεαρά κορίτσια που χόρεψαν για χάρη της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης