Μπριζίτ Μακρόν: Το πραγματικό «αστέρι» του προεδρικού ταξιδιού στην Κίνα!

Μπριζίτ Μακρόν: Το πραγματικό «αστέρι» του προεδρικού ταξιδιού στην Κίνα!

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Κίνα, ειδικότερα, μετά την βάπτιση ενός νεογέννητου πάντα στον ζωολογικό κήπο της Μποβάλ - Γιατί η οικοδέσποινα του Ελιζέ επέλεξε ένα κατακόκκινο παλτό για το ταξίδι της στην Κίνα

Μπριζίτ Μακρόν: Το πραγματικό «αστέρι» του προεδρικού ταξιδιού στην Κίνα!
Την Δευτέρα έφθασε για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπριζίτ, τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, τον πρώην πρωθυπουργό Ζαν Πιερ Ραφαρέν, που διατηρεί στενές σχέσεις με την Κίνα καθώς και από περίπου 60 στελέχη επιχειρήσεων και εκπροσώπους των κορυφαίων γαλλικών εταιρειών, περιλαμβανομένης της Airbus και της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Auchan.

Αλλά, όπως αναφέρει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, το «ατού» της γαλλικής διπλωματίας στην Κίνα έχει ονοματεπώνυμο και είναι η Μπριζίτ Μακρόν! Αν και δεν είναι η πρώτη αλλά ούτε η τελευταία φορά που η σύζυγος του Γάλλου προέδρου τον συνοδεύει σε ταξίδι του στο εξωτερικό, κάτι που προβλέπεται και από τον «χάρτη διαφάνειας» που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Ελιζέ σχετικά με το στάτους της Πρώτης Κυρίας, η παρουσία της στην Κίνα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς στην χώρα αυτή η κομψή Μπριζίτ Μακρόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Κλείσιμο


Η δημοτικότητα της συζύγου του Γάλλου προέδρου στην μακρινή Κίνα ξεκίνησε από την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας του, όταν οι Κινέζοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «παθιάστηκαν» με τον 39χρονο πρώην τραπεζίτη, που έγινε ζευγάρι με την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ, η οποία υπήρξε και καθηγήτριά του!

Όπως ανέφεραν την άνοιξη του 2017 πολλά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και η αγγλόφωνη εφημερίδα South China Morning Post, η ιστορία αγάπης του ζεύγους Μακρόν αλλά και η διαφορά ηλικίας που τους χωρίζει κέντρισε το ενδιαφέρον των Κινέζων που ρωτούσαν πληροφορίες μέσω των social media στη χώρα, όπως είναι το WeChat και το Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στη Κίνα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι Κινέζοι που συγκρίνουν τη Μπριζίτ Μακρόν με την Πρώτη Κυρία της Κίνας, την Πενγκ Λιγιουάν, πρώην τραγουδίστρια παραδοσιακής κινεζικής μουσικής και πολύ γνωστή στη χώρα της, πριν ακόμα παντρευτεί τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Όμως, στις αρχές Δεκεμβρίου η δημοτικότητα της Μπριζίτ Μακρόν εκτοξεύτηκε στα ύψη όταν βάφτισε στον ζωολογικό κήπο της Μποβάλ, τη Γουάν Μένγκ, ένα νεογέννητο θηλυκό πάντα, το πρώτο που γεννήθηκε σε γαλλικό έδαφος και οι δύο γονείς του ταξίδεψαν στη Γαλλία από την Κίνα τον Ιανουάριο του 2012.



Πηγή που βρίσκεται με την γαλλική αποστολή στο Πεκίνο δήλωσε στο site του BFMTV.com: «Οι αρχές μας ανέφεραν ότι οι Κινέζοι ήταν πολύ συγκινημένοι από τον σεβασμό στην τήρηση της παράδοσης σε αυτή τη βάφτιση και από την ομιλία της Μπριζίτ Μακρόν. Η Μπριζίτ Μακρόν έχει ήδη γίνει εξώφυλλο σε πολλές εφημερίδες εδώ και η φήμη της έχει επεκταθεί μετά την τελετή "ονοματοδοσίας" στον ζωολογικό κήπο της Μποβάλ». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Πρώτη Κυρία της Κίνας συγκινήθηκε, επίσης, πολύ όταν η σύζυγος του Γάλλου προέδρου βάφτισε τη Γουάν Μένγκ.



Πάντως, η Μπριζίτ Μακρόν δεν άφησε τίποτα στην τύχη προκειμένου να έχει επιτυχία η τριήμερη επίσημη περιοδεία του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας στην Κίνα. Το προσωπικό του γραφείου της συνεργάστηκε στενά τόσο με την γαλλική πρεσβεία στην χώρα όσο και με το γραφείο της Πρώτης Κυρίας Πενγκ Λιγιουάν για να είναι όλα άψογα. Αλλά ακόμα και το κομψό κατακόκκινο παλτό που φόρεσε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στην πρώτη ημέρα επίσκεψης στην Κίνα δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Το κόκκινο χρώμα είναι το χρώμα της καλής τύχης για τους Κινέζους και πολλές γυναίκες το επιλέγουν για το νυφικό τους!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης