Καθηγήτρια καταγγέλλει: Οι πρίγκιπες παρενόχλησαν σεξουαλικά τη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη!

Καθηγήτρια καταγγέλλει: Οι πρίγκιπες παρενόχλησαν σεξουαλικά τη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη!

Οι πρίγκιπες από τα παραμύθια της Χιονάτης και της Ωραίας Κοιμωμένης, εκτελούν «ψυχαναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις σε μία αναίσθητη σύντροφο», υποστηρίζει η καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Οσάκα, Kazue Muta


Καθηγήτρια καταγγέλλει: Οι πρίγκιπες παρενόχλησαν σεξουαλικά τη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη!
Ούτε οι παραμυθένιοι πρίγκιπες δεν τη γλίτωσαν από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Μπορεί εσείς να τους είχατε στο μυαλό σας ως γοητευτικούς προστάτες των παραμυθένιων ηρωίδων αλλά, η Kazue Muta, καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα έχει αντίθετη άποψη.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι οι πρίγκιπες που γνωρίζουμε από τα παραμύθια της Χιονάτης και της Ωραίας Κοιμωμένης, δεν προωθούν το ρομαντικό ειδύλλιο μεταξύ δύο ανθρώπων αλλά εκτελούν «ψυχαναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις σε μία αναίσθητη σύντροφο».

Κλείσιμο
Η φεμινίστρια ακαδημαϊκός και συγγραφέας του Boss, That Love is Sexual Harassment!
, ισχυρίζεται ότι οι πρίγκιπες στα δημοφιλή παραμύθια Χιονάτη και Ωραία Κοιμωμένη, είναι η ενσάρκωση της σεξουαλικής επίθεσης.



Η ίδια μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει και ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της, όταν ένας άντρας συνελήφθη επειδή φίλησε μία γυναίκα που κοιμόταν σ' ένα τρένο.

Η Dr.Kazue Muta ανέφερε χαρακτηριστικά:

Αν σκεφτείτε λογικά για τη Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη, τα παραμύθια αυτά μιλάνε για «μία πριγκίπισσα που ξυπνάει από το φιλί ενός πρίγκιπα», περιγράφουν, δηλαδή, τη σεξουαλική επίθεση σε έναν αναίσθητο άνθρωπο» και συμπληρώνει:

«Μπορεί να νομίζετε ότι καταστρέφω τη φαντασία όλων αυτών, αλλά αυτές οι ιστορίες προωθούν τη σεξουαλική βία και θα ήθελα όλοι να το γνωρίζουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης