Μέι: Θέλουμε να παραμείνει το Σίτι χρηματοπιστωτικό κέντρο

Μέι: Θέλουμε να παραμείνει το Σίτι χρηματοπιστωτικό κέντρο

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επιχειρεί να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι το Σίτι θα πληγεί από το Brexit

Η διατήρηση του Σίτι στη θέση του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού κέντρου για την Ευρώπη αλλά και για όλο τον κόσμο φαίνεται ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη βρετανική κυβέρνηση. 

Η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία θα αγωνιστεί σκληρά για το συγκεκριμένο ζήτημα. “ Εκτιμούμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει το Σίτι του Λονδίνου όχι μόνο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο. Θέλουμε να το διατηρήσουμε” τόνισε η Μέι, μιλώντας στους βουλευτές. Σημείωσε πάντως ότι το ζήτημα θα είναι μέρος της ατζέντας των συνομιλιών στη δεύτερη φάση του Brexit. 

Νωρίτερα, το BBC είχε μεταδώσει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεχίσουν να πουλούν τις υπηρεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειαστεί να συστήσουν δαπανηρές θυγατρικές μετά το Brexit.

Η Βρετανή πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα επιτρέψει μια καθυστέρηση του Brexit σε εξαιρετικές περιστάσεις, αποδεχόμενη μια προτεινόμενη αλλαγή στη νομοθεσία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αποφύγει μια ενδεχόμενη «ανταρσία».

Η τροπολογία θα επιτρέψει στους υπουργούς να αλλάξουν την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, αν χρειαστεί, ενώ θα διατηρεί την επιθυμία της κυβέρνησης να μεταγράψει την ημερομηνία αυτή σε νόμο.

«Έχουμε δεχθεί την τροπολογία... αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω... (τα μέλη του κοινοβουλίου) ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την εξουσία μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, για τον ελάχιστο δυνατό χρόνο» είπε η Μέι. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Όταν

Θα το καταλάβει το πατατράκ θα ξυπνήσει για καλά ....θα χάσει τελείως τον υπνο της .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ΕΥΑ_4

Η Ευρωβουλευτής που βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Αντύπα - «Είναι γνωστό ότι υπήρχαν σχεδιασμοί για επιθέσεις στη Χριστουγεννιάτικη αγορά» είπε πριν από λίγο στον ΘΕΜΑ 104,6

1
stra1

Ο δράστης είναι 29 ετών,  γεννήθηκε στο Στρασβούργο και το πρωί διέφυγε από έρευνα στο σπίτι του - Αποκλεισμένος στην πλατεία Κλεμπέρ ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης -  Πεδίο μάχης στη χριστουγεννιάτικη αγορά - Ο Μακρόν έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών στο σημείο

29
may_junker

Αφού είδε Γιούνκερ, Τουσκ, Μέρκελ και Ρούτε, η πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε λόγο για την καλύτερη διαθέσιμη συμφωνία - «Είναι για την ακρίβεια η μοναδική διαθέσιμη συμφωνία» επισήμανε

brigitte_macron

Δεν ξέφυγε από τον οργή των Κίτρινων Γιλέκων η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας - Σκληρή κριτική στην πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, που αποφάσισε να ξοδέψει περισσότερα από 300.000 ευρώ, για να αλλάξει μοκέτα στο Ελιζέ