Μέι: Θέλουμε να παραμείνει το Σίτι χρηματοπιστωτικό κέντρο

Μέι: Θέλουμε να παραμείνει το Σίτι χρηματοπιστωτικό κέντρο

Η βρετανίδα πρωθυπουργός επιχειρεί να καθησυχάσει όσους φοβούνται ότι το Σίτι θα πληγεί από το Brexit

Η διατήρηση του Σίτι στη θέση του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού κέντρου για την Ευρώπη αλλά και για όλο τον κόσμο φαίνεται ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη βρετανική κυβέρνηση. 

Η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η Βρετανία θα αγωνιστεί σκληρά για το συγκεκριμένο ζήτημα. “ Εκτιμούμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει το Σίτι του Λονδίνου όχι μόνο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο για την Ευρώπη, αλλά και για όλο τον κόσμο. Θέλουμε να το διατηρήσουμε” τόνισε η Μέι, μιλώντας στους βουλευτές. Σημείωσε πάντως ότι το ζήτημα θα είναι μέρος της ατζέντας των συνομιλιών στη δεύτερη φάση του Brexit. 

Νωρίτερα, το BBC είχε μεταδώσει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεχίσουν να πουλούν τις υπηρεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειαστεί να συστήσουν δαπανηρές θυγατρικές μετά το Brexit.

Η Βρετανή πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα επιτρέψει μια καθυστέρηση του Brexit σε εξαιρετικές περιστάσεις, αποδεχόμενη μια προτεινόμενη αλλαγή στη νομοθεσία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αποφύγει μια ενδεχόμενη «ανταρσία».

Η τροπολογία θα επιτρέψει στους υπουργούς να αλλάξουν την ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, αν χρειαστεί, ενώ θα διατηρεί την επιθυμία της κυβέρνησης να μεταγράψει την ημερομηνία αυτή σε νόμο.

«Έχουμε δεχθεί την τροπολογία... αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω... (τα μέλη του κοινοβουλίου) ότι θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την εξουσία μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, για τον ελάχιστο δυνατό χρόνο» είπε η Μέι. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Όταν

Θα το καταλάβει το πατατράκ θα ξυπνήσει για καλά ....θα χάσει τελείως τον υπνο της .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

salz

Η δήλωση του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έρχεται δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου οι «27» απέρριψαν την πρόταση της Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.