Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε τον πρίγκιπα Χάρι Γενικό Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε τον πρίγκιπα Χάρι Γενικό Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού

Μία θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο παππούς του, πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος το φθινόπωρο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το δημόσιο βίο

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε τον πρίγκιπα Χάρι Γενικό Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού
Αν και έχει να ασχοληθεί με τις προετοιμασίες για τον γάμο του με την Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου, ο πρίγκιπας Χάρι την Τρίτη επιφορτίστηκε με ένα ακόμα βασιλικό καθήκον. Η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσιγκτον, έχρισε τον 33χρονο εγγονό της Γενικό Αρχηγό του Βασιλικού Ναυτικού, μια θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο 96χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου ήδη από το Φθινόπωρο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το δημόσιο βίο και η 91χρονη βασίλισσα έχει αναθέσει αρκετές από τις επίσημες υποχρεώσεις της ίδιας και του βασιλικού συζύγου στα νεότερα μέλη της οικογένειας των Βρετανών γαλαζοαίματων.

Κλείσιμο


Ο πρίγκιπας Χάρι συνόδευσε χθες τον παππού του στην τελευταία του εμφάνιση ως Γενικού Αρχηγού του Βασιλικού Ναυτικού σε δεξίωση για τους απερχόμενους και τους νέους διοικητές του Ναυτικού στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου παρέμεινε σε αυτή την τιμητική θέση επί 64 χρόνια, αφού το 1953 διαδέχθηκε τον πατέρα της βασίλισσας, βασιλιά Γεώργιο Ε'.

Για τον πρίγκιπα Χάρι η στρατιωτική του καριέρα άρχισε το 2005 με την φοίτησή του στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Σάντχερστ ενώ αργότερα και επί δέκα χρόνια υπηρέτησε στις Ένοπλες Δυνάμεις και, επίσης, πραγματοποίησε δύο επιχειρησιακά ταξίδια στο Αφγανιστάν, το 2007 και το 2012. Το 2008 έγινε υπολοχαγός στην μονάδα « Blues and Royals» του βρετανικού βασιλικού ιππικού και το 2012 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως πιλότος στα στρατιωτικά ελικόπτερα Απάτσι. 

Εκτός από τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ο αρραβωνιαστικός της πρωταγωνίστριας του νομικού δράματος Suits επιτελεί και σημαντικό φιλανθρωπικό έργο μέσω της οργάνωσης Heads Together, στην οποία προΐσταται μαζί με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης