Γαλλία: Διαδηλώσεις για τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη

Γαλλία: Διαδηλώσεις για τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη

«Όχι στη δουλεία στη Λιβύη» ήταν το κεντρικό σύνθημα - Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Λιβύης στο Παρίσι

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από την πρεσβεία της Λιβύης στο Παρίσι ζητώντας τον τερματισμό της δουλείας σε αυτήν τη χώρα με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες από την Αφρική αλλά και καταγγέλλοντας τη «συνενοχή» των ηγεσιών χωρών της Αφρικής και της Δύσης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το περασμένο Σάββατο περίπου 1000 άνθρωποι συγκεντρώθηκα έξω από το κτίριο της πρεσβείας της Λιβύης στη γαλλική πρωτεύουσα, έπειτα από την προβολή ενός ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN, με τον φακό να καταγράφει πλάνα προσφύγων και μεταναστών που τους κακοποιούσαν και τους πουλούσαν σε δημοπρασίες στη Λιβύη.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε αυτές τις εικόνες, αυτά τα βασανιστήρια, αυτές τις βιαιοπραγίες που παραπέμπουν στον Μεσαίωνα. Βρισκόμαστε εδώ για να αυξήσουμε την πίεση και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε προκειμένου αυτό (το φαινόμενο) να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν συντομότερα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τραγουδιστής της ραπ Rost που συμμετείχε στην κινητοποίηση στο Παρίσι.

Πολλοί διαδηλωτές που έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση στη γαλλική πρωτεύουσα κατήγγειλαν επίσης στο AFP την «υποκρισία» πολλών χωρών της Δύσης «που δηλώνουν σοκαρισμένες» ενώ «γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό τί συμβαίνει στη Λιβύη» και μολαταύτα συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Τρίπολη. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο σε πολλές χώρες.


ΣΧΟΛΙΑ (2)

μαρία

Και μετά, πήγαν όλοι να πιουν καφέδες, που μαζεύονται στις φυτείες από 40.000.000 ανήλικους σκλάβους που κατέχουν οι πολυεθνικές...

Totenkopf

Πίσω στην Αφρική ολοι σας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης