Στο νοσοκομείο η Αμερικανίδα που απελευθερώθηκε μετά από 5 χρόνια αιχμαλωσίας από τους Ταλιμπάν

Στο νοσοκομείο η Αμερικανίδα που απελευθερώθηκε μετά από 5 χρόνια αιχμαλωσίας από τους Ταλιμπάν

Η Caitlan Coleman «έζησε μια κόλαση», λέει ο Καναδός σύζυγός της χωρίς να εξηγεί σε τι είδους θεραπεία υποβάλλεται

Στο νοσοκομείο η Αμερικανίδα που απελευθερώθηκε μετά από 5 χρόνια αιχμαλωσίας από τους Ταλιμπάν
Η Αμερικανίδα που διασώθηκε με την οικογένειά της την περασμένη εβδομάδα από τον πακιστανικό στρατό, έχοντας περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια υπό την ομηρία μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν, εισήχθη στο νοσοκομείο.

Όπως αποκάλυψε στο Associated Press ο Καναδός σύζυγος της, η ταλαιπωρημένη γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα και συνεχίζει να νοσηλεύεται. «Η σύζυγός μου έζησε μια κόλαση και η αποκατάσταση της υγείας της είναι η πρώτη μου προτεραιότητα», έγραψε σε email στο πρακτορείο ο Joshua Boyle, χωρίς να διευρινίζει σε τι είδους θεραπεία υποβάλλεται η Coleman.

Κλείσιμο


O Boyle, η Coleman και τα τρία παιδιά τους διασώθηκαν την Τετάρτη, πέντε χρόνια αφότου το ζευγάρι απήχθη στο Αφγανιστάν από το δίκτυο Haqqani, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Τα παιδιά τους γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία.

Σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Καναδός πατέρας στα διεθνή ΜΜΕ, οι Αφγανοί τρομοκράτες εξανάγκασαν τη σύζυγό του να κάνει έκτρωση στο τέταρτο παιδί τους και βίασαν την άτυχη γυναίκα αρκετές φορές το διάστημα που η οικογένεια έμεινε στα χέρια τους. Αναφορικά με την απόφαση του ζευγαριού να αποκτήσει παιδιά σε καθεστώς ομηρίας, ο Boyle εξήγησε ότι με τη γυναίκα του ήθελαν πάντα να κάνουν οικογένεια. «Σκεφτήκαμε να προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάτι καλό από εκείνη τη φρικτή κατάσταση. Έτσι τουλάχιστον, όταν απελευθερωνόμασταν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη νέα μας ζωή με την οικογένεια των ονείρων μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης