Τραμπ - Πούτιν έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Τραμπ - Πούτιν έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,
και τον Ρώσο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
έλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Τραμπ εκφράζει εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής «τις καλύτερες ευχές προς το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 57η επέτειο της Ανεξαρτησίας του κυπριακού κράτους» και διαβεβαιώνει ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία στις προσπάθειες της να επανενώσει το νησί σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

«Η Κυπριακή Δημοκρατία υπήρξε ανέκαθεν ένας σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι «οι κοινές μας αξίες για δημοκρατία και ελευθερία έχουν υπηρετήσει ως βάση για μια ισχυρή και πολύτιμη διμερή σχέση».

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος τονίζει ότι «μαζί έχουμε προωθήσει την ειρήνη και την περιφερειακή σταθερότητα, ενώ διευρύνουμε τους επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς μας δεσμούς».

«Σε αυτή τη σημαντική μέρα ευχόμαστε σε όλους τους Κύπριους ένα ειρηνικό και ευήμερο έτος», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Τραμπ.
 
Τη συνεπή πολιτική της Ρωσίας για τη στήριξη των προσπαθειών της ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας να πετύχει μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προς όφελος ολόκληρου του πληθυσμού στο νησί, επαναβεβαιώνει ο  Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν στο δικό του συγχαρητήριο μήνυμα. 

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Πούτιν εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής - τη Μέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζει ότι «οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου, που βασίζονται σε παραδοσιακή φιλία και πνευματική εγγύτητα, αναπτύσσονται κατά τρόπο εποικοδομητικό».

«Ελπίζω ότι οι επικείμενες διαπραγματεύσεις στη Μόσχα θα προωθήσουν περαιτέρω την ενίσχυση του διμερούς πολιτικού διαλόγου και την παραγωγική μας συνεργασία σε διάφορους τομείς», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Ρώσος Πρόεδρος.

Τέλος, εύχεται «καλή υγεία, επιτυχία και ευημερία στον λαό της Κύπρου».


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump-erdogan-2

Ο Τούρκος πρόεδρος «πρέπει να κάνει κάτι για να απελευθερωθεί αυτός ο υπέροχος χριστιανός σύζυγος και πατέρας», ανέφερε σε tweet o Τραμπ - Ο Άντριου Μπράνσον κατηγορείται για «τρομοκρατία» αλλά και «κατασκοπεία»

3
000_Goat

Η goat yoga είναι η καινούργια τάση στις ΗΠΑ - Σε διάφορα μέρη της Αμερικής διοργανώνονται συνεδρίες άσκησης με κατσίκια να κυκλοφορούν γύρω και πάνω στους συμμετέχοντες - Η... σωματική επαφή με τα ζώα θεωρείται ευεργετική για την υγεία και την ευεξία

16
syria-evacuation

Περίπου είκοσι λεωφορεία αναχώρησαν από τις δύο κοινότητες, κατόπιν μιας συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στη Ρωσία, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος, και την Τουρκία, υποστηρίκτρια των ανταρτών