Σαουδική Αραβία: Άνδρας απειλούσε να «κάψει τις γυναίκες και τα αυτοκίνητά τους»
Οι πρώτες αντιδράσεις για το διάταγμα του βασιλιά Σαλμάν με το οποίο επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν δίχως συνοδεία άνδρα - Ανέβασε απειλητικό βίντεο στο διαδίκτυο
Οι πρώτες αντιδράσεις για το διάταγμα που εξέδωσε ο βασιλιάς Σαλμάν στη Σαουδική Αραβία, με το οποίο θα επιτραπεί από τις 24 Ιουνίου 2018 στις γυναίκες να οδηγούν χωρίς τη συνοδεία άνδρα, κάθε άλλο παρά... ήπιες αποδεικνύονται. Ένας άνδρας συνελήφθη την Παρασκευή διότι απειλούσε να «κάψει τις γυναίκες και τα αυτοκίνητά τους», αν εφαρμοστεί η απόφαση του βασιλιά.
Ο άνδρας ανέβασε ένα βίντεο με το «μήνυμά» του στο διαδίκτυο, προκειμένου να είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο. Ωστόσο, το βίντεο έγινε αντιληπτό και από τις αρχές ασφαλείας, οι οποίες το «κατέβασαν» από το ίντερνετ, εντόπισαν τον άνδρα και προχώρησαν στη σύλληψή του.
Ο άνδρας που απειλούσε τις γυναίκες οδηγούς ήταν περίπου 20 ετών και στο βίντεο φορούσε την παραδοσιακή λευκή κελεμπία των Αράβων.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.